20. maj 2021.20. maj 2021.
Dan škole
Osnovna škola „Janko Veselinović“

Dan škole

Centralna manifestacija, povodom Dana škole, koncert pod nazivom “U svetu nota, u slavu života” održana je u dvorištu škole, u skladu sa propisanim epidemiološkim merama.
Dan škole, 13. maj, Osnovna škola “Janko Veselinović” proslavila je nizom aktivnosti. Učitelji i nastavnici su na posebnim časovima, posvećenim liku u delu Janka Veselinovića, čitali odlomke iz Jankovih dela, organizovali kvizove, prikazivali su školske predstave “Đido” i “Ašikov grob” koje su odigrane u pozorištu prethodnih godina, pred brojnom publikom.
Centralna manifestacija, koncert pod nazivom “U svetu nota, u slavu života” održana je u dvorištu škole, u skladu sa propisanim epidemiološkim merama.
-Želeli smo da divan povod kao što je Dan škole posvetimo svojim talentovanim učenicima. Za ovu priliku učenici koji pohađaju nastavu i u Muzičkoj školi za svoje drugare pripremili su prigodan program, a mi smo tu da im pomognemo da razvijaju svoje talente i dajemo podršku. Ponosni smo na sve učenike i trudimo se da negujemo sve talente. Nadamo se daćemo naredne godine Dan škole obeležiti u Šabačkom pozorištu, kao što smo to i ranije činili – ističe direktorka OŠ „Janko Veselinović“ Ljiljana Stojanović.
Na koncertu su nastupili mlađi učenici škole, predstavljajući svoja virtuozna umeća na klaviru, violini, gitari, harmonici, klarinetu. Među predivnim etidama, sonatama, starogradskim i svečanim pesmama, mogle su se čuti i note popularnih pesama.
Koncert su slušali đaci i roditelji škole. Pevalo se i sviralo, slavila se muzika i život.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa