20. maj 2021.20. maj 2021.
DO KOLEKTIVNE IMUNIZACIJE
VAKCINISANI ZAPOSLENI U KOMPANIJI „VESKOVINI“

DO KOLEKTIVNE IMUNIZACIJE

Na vakcionalnom punktu u Ekonomskoj školi, u ponedeljak su se vakcinisali zaposleni u kompaniji „Veskovini“.

- Većina naših zaposlenih već je vakcinisana, tako da ćemo, uz ovu grupu, doći do 80% vakcinisanih. Obezbedili smo i bonus uz zaradu za sve koji se budu vakcinisali, ali mislim da to nije glavni razlog zbog koga bi neko trebalo da se odluči za imunizaciju. Naš vlasnik, gospodin Veskovini bio je primoran da dođe u Srbiju da se vakciniše, s obzirom da u Italiji nije mogao da dođe do vakcine. Mi smo privilegovani zato što svi možemo da se vakcinišemo i steknemo kolektivni imunitet kako bi se život vratio u normalu, kaže Aleksandar Mladenović, direktor proizvodnje.

Kompanija „Veskovini“ ima 50 zaposlenih u Srbiji. Od ponedeljka je 35 vakcinisano.

- Izvestan broj zaposlenih je u proteklih 6 meseci preležao kovid, tako da će sačekati imunizaciju. Ima i onih koji ne žele da se vakcinišu, ali se nadam da ćemo uspeti da ih privolimo da urade pravu stvar, dodaje Mladenović.

Ekipe Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ sprovode vakcinaciju ne samo na punktovima za masovnu imunizaciju, nego i na terenu.

- Izlazili smo u susret firmama koje su izrazile želju da ekipe dođu u prostor firme zbog organizacije posla. Ovaj put, kompanija „Veskovini“ izrazila je želju da njihovi zaposleni dođu na vakcioni punkt u određenom terminu Izašli smo im u susret i obezbedili Fajzer vakcinu, koju su oni hteli. Ovim putem pozdravljamo sve firme i izražavamo zahvalnost zbog brige za zdravlje svojih zaposlenih, jer samo vakcinacijom možemo pobediti Kovid – 19. Apelujemo da se što više sugrađana i firmi prijavi, jer smo fleksibilni i izlazimo im u susret, poručila je dr Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja.

U MUO okrugu do sada je dato preko 150.000 doza vakcine, od toga 28% obema dozama, a 40% jednom dozom.

- Imamo razliku od 11%, koju ćemo nadoknaditi revakcinom. Bitno je istaći da se u protekloj nedelji znatno smanjio broj novoobolelih, čak 40%, zahvaljujući vakcinaciji naših sugrađana. Na nedeljnom nivou u MUO imali smo 277 pozitivnih, od toga 120 u Šapcu. Nemamo nijednu opštinu koja nema pozitivnih slučajeva. Broj aktivno obolelih u okrugu je 740, u Šapcu 365. Kada su u pitanju dobne grupe, u Šapcu je najviše obolelih između 35 i 49 godina starosti, u okrugu je preko 65. U Šapcu je u prethodnoj nedelji obolelo 17 dece, što je preko 14% u odnosu na ukupan broj pozitivnih u samom gradu. U MUO taj broj iznosi 23, istakla je dr Dragana Radojičić iz Zavoda za javno zdravlje Šabac.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa