20. maj 2021.20. maj 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

Vrtić „Čigra“ obeležio 16. rođendan

Kao druga kuća

Vrtić „Čigra“, 12. maja, obeležio je 16 godina postojanja i rada. Trenutni obuhvat oko dece 150 uzrasta od 9 meseci do 5 godina. O mališanima brine 10 vaspitača. U planu rad u dve smene
Šabački privatni vrtić „Čigra“, 12. maja, obeležio je 16 godina postojanja i rada. Tokom ovog perioda brojne generacije mališana rukovodstvo i vaspitači uveli su u svet drugarstva i obrazovanja. Od prvih koraka, naučenih reči do danas, proteklo je vreme, ali su sećanja i emocije ostale.
-Prošlo je dosta vremena od osnivanja vrtića. To vidimo po deci koja su sada već na fakultetu. Oni su sada već odrasli i zreli ljudi. Uskoro će i njihova deca biti deo „Čigre“. Ipak, kada se osvrnemo, taj period je proleteo - kaže Rada Dabić, vlasnica.

"Glas Podrinja/Vrtić Čigra"


-Čuvamo fotografije svih mališana, ali kako smo počeli izgleda da će planirani prostor biti mali i da ćemo morati da proširimo naš mali muzej - ističe uz osmeh Rada.
Ideja je da se sećanja na detinjstvo sačuvaju, jer kako kaže brojni su oni koji se vraćaju u svoj „omiljeni vrtić“.
-Neka deca su veoma vezana za nas, iako su srednjoškolci. Dođu da se jave, neki žele da budu uključeni i dalje. Trudimo se da im „Čigra“ ostane u lepom sećanju.
Napominje da je trenutni obuhvat oko dece 150 uzrasta od 9 meseci do 5 godina, podeljenih u pet grupa, a o njima svakodnevno brine 10 vaspitača.
-Naša prednost je to što imamo sopstvenu kuhinju, veliko dvorište i što su deca napolju, a bezbedna su. Dva puta nedeljno mališani imaju sportić i aktivni su. Razvijaju motoriku i veštine. Često ih vodimo na izlete, posebno Soko grad, jer imamo odličnu saradnju sa Eparhijom šabačkom. Učestvujemo u karnevalima, što je poseban doživljaj za njih.
Uz poštovanje svih preporučenih mera zaštite tokom pandemije vrtić nije zabeležio pojavu korona virusa u ustanovi, na šta su posebno ponosni. Navode da su se i roditelji, uz zaposlene pridržavali propisanih protiv epidemijskih saveta, te su mališani neometano dolazili svakodnevno u vremenu kada je rad bio dozvoljen.
-Zavod za javno zdravlje nam je veoma pomogao. Poštujemo njihove preporuke. Vodimo računa o svemu, ali ne samo sada, to nam je obaveza. Sva deca su bila zdrava i to je veoma značajno za nas.
Za početak juna planirano je da „Čigra“ radi u dve smene, odnosno da radno vreme bude produženo. Proširenje obuhvata dece i korekcija radnog vremena uslovljena je potrebama i većim interesovanjem roditelja.
-Naš vrtić uskoro počinje da radi produženo radno vreme, svakim danom do 21 sat, a radimo i subotom. Drago nam je što su ljudi prepoznali „Čigru“ kao mesto gde mogu da ostave svoje dete i što dolaze na osnovu preporuke. Imamo i mališane koji nisu iz Šapca- dodaje Rada.
-Stranci se često odluče da decu upišu u naš vrtić. Moram da istaknem da se deca brzo prilagode i da se ne vidi razlika da li su iz Šapca, Rusije, Turske, Italije, Amerike. Sa drugarima uče srpski i druže se. Veoma su složni i vrtić im je kao druga kuća. Ovde provode značajan deo dana, te smo kao porodica.
U krugu prijatelja je vrtić proslavio rođendan. Uz prigodan program, slavljeničku tortu i pesmu mališana dodeljene su zahvalnice.
-Zahvalila bih se svima koji su uveličali naš dan, a posebno sadašnjem gradonačelniku koji je prvi gradonačelnik koji je došao u našu ustanovu - zaključila je Rada Dabić.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa