20. maj 2021.20. maj 2021.
http://vladimirci.org.rs

http://vladimirci.org.rs

Deveta redovna sednica Opštinskog veća opštine Vladimirci

Promena statuta i rebalans budžeta

Na sednici je utvrđen predlog Odluke o promeni Statuta opštine Vladimirci. Takođe je utvrđen i predlog Odluke o drugom rebalansu budžeta opštine Vladimirci za 2021. godinu
Deveta redovna sednica Opštinskog veća opštine Vladimirci, održana kje prošlog petka. Članovi su sa predloženom dopunom razmatrali 22 tačke dnevnog reda.

Na sednici je utvrđen predlog Odluke o promeni Statuta opštine Vladimirci. Takođe je utvrđen i predlog Odluke o drugom rebalansu budžeta opštine Vladimirci za 2021. godinu.

Većnici su utvrdili i dva Rešenja koja se odnose na pribavljanje nepokretnosti u javnu svojinu opštine Vladimirci neposrednom pogodbom, i to u KO Vladimirci i KO Provo.

Na istoj je utvrđen i predlog Odluke o predlogu Vladi Republike Srbije da donese Odluku o prenosu prava javne svojine za katastarsku parcelu 688 KO Mehovine iz javne svojine Republike Srbije u javnu svojinu opštine Vladimirci.

Nakon obrazloženja rukovodioca Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i inspekcijske poslove, usvojen je i predlog Programa za postavljanje i uklanjanje objekata privremenog karaktera na javnim i drugim površinama na teritoriji opštine Vladimirci. Isti je obrazložio i predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o opštinskim i nekategorisanim putevima na teritoriji opštine Vladimirci, koji je takođe u datom obliku utvrđen.

Takođe je utvrđen i predlog Odluke o obrazovanju Saveta za praćenje primene Etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave. U vezi sa navedenim, biće raspisan i Javni konkurs za izbor kandidata za članove Saveta.

U nastavku sednice utvrđen je i predlog Odluke o finansijskoj podršci domaćinstvima u procesu energetske tranzicije, kao i Pravilnik o sufinasiranju mera energetske tranzicije.
Jedna od odluka čiji je predlog utvrđen je i Odluka o postupku predlaganja kandidata za članove nadzornog odbora javnog preduzeća čiji je osnivač opština Vladimirci.

Nakon što je rukovodilac Odeljenja za poljoprivredu, turizam i društvene delatnosti obrazložio predlog Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Vladimirci za 2021. godinu, isti je utvrđen. Takođe je usvojen i predlog Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za opštinu Vladimirci za 2021. godinu.

Zamenik predsednika opštinskog veća, koji je i rukovodio sednicom, većnicima je predstavio Izveštaj o radu ovog organa i to za period od 01.01.2021. godine do 31.03. 2021. godine.
Ostale tačke dnevnog reda odnosile su se na razmatranje zahteva za odobravanje finansijskih sredstava.
http://vladimirci.org.rs

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa