20. maj 2021.20. maj 2021.
Traži pravdu za izgubljenu ruku
VLASTIMIR RUDIĆ KRENUO PEŠKE KOD PREDSEDNIKA

Traži pravdu za izgubljenu ruku

Ja sam invalid sa potpunim gubitkom radne sposobnosti. Moje zdravlje je dosta narušeno, a ja ne mogu da ostvarim svoja prava
Vlastimir Rudić iz Jelenče krenuo je u ponedeljak, peške, u Beograd kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Kao razlog navodi “opstrukciju Bolnice i komisije veštaka Medicinskog fakulteta u Novom sadu” u predmetu koji vodi protiv Opšte bolnice.
Naime, ovom 55-ogodišnjaku nakon povrede na poslu u JKP “Stari grad” 2014. godine amputirana je leva ruka. Rudić krivi lekare i pokušava da naplati štetu.
-Ja sam invalid sa potpunim gubitkom radne sposobnosti. Moje zdravlje je dosta narušeno, a ja ne mogu da ostvarim svoja prava. Nemam primedbi na rad sudije koja postupa sada u predmetu, ali pošto smatram da direktor Opšte bolnice i lekar koji me je lečio utiču na rad veštaka, krećem peške kod predsednika i upozoravam da, ukoliko mi se nešto desi u toku puta, pošto imam i dijabetes, moja porodica će tužiti Grad Šabac za naknadu štete, naveo je Rudić prilikom polaska u Beograd.
Opšta bolnica “Laza K. Lazarevi” potvrđuje da Rudić protiv njih vodi postupak i demantuju da na bilo koji način opstruišu suđenje.
-Sudski proces Rudić Vlastimir protiv Opšte bolnice Šabac, je pokrenut 2016. godine, u kojem je Opšta bolnica Šabac tuženi. Vlastimir Rudić je primljen 02.06.2014. godine u Službu ortopedije kao hitan slučaj. Inicijalno je hitno zbrinut, lečen. Došlo do ranih postoperativnih komplikacija. Konzilijum lekara doneo odluku o daljem lečenju, pacijent upoznat sa daljim planom lečenja, što je potpisom i potvrdio. Otpušten je 27.06.2014. godine. Ponavljamo da je sudski proces u toku. Opšta bolnica Šabac ni na koji način ne može da opstruiše suđenje, jer je tužena i ne može da utiče na zakazivanje ročišta kao i na dužinu trajanja postupka, stoji u navodima opšte bolnice.
Rudić ističe da neće odustati i ako bude trebalo čekaće i “mesec dana da se predsednik vrati iz Brisela”.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa