Info

27. maj 2021.27. maj 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Očekujemo da se poštuju zakonski propisi RS

U Gradskoj kući proteklog petka oržana je četvrta sednica Saveta za ekologiju i zelenu ekonomiju grada Šapca. Usvojen je zapisnik sa prethodne sednice i razmatran izveštaj o dosadašnjem radu formiranih radnih grupa za turizam i rešavanje pasa lutalica. Takođe, diskutovano je o upravljanju komunalnim otpadom, što je značajna tema za zaštitu životne sredine, s obzirom da divlje deponije u velikoj meri utiču na zdravlje stanovništva.

- Razmatrali smo i problem zelene ekonomije i održivog razvoja. Predstavili smo pozitivan primer cirkularne ekonomije i održivog razvoja kompanije Komeks. Otpadne materije koje se emituju tokom procesa proizvodnje ne moraju da se odlažu na postojeće deponije, u vodotokove ili poljoprivredno zemljište. Želimo da se poštuju zakonski propisi RS i da se učini pozitivan pomak u poslovanju svih kompanija u Šapcu. Očekujemo da će u budućnosti biti realizovano kombinovano kompostiranje zelenog otpada i mulja iz postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, rekao je dr Dejan Pavlović, odbornik u Skupštini Grada.

Na Otvorenim vratima, koja je Savet za ekologiju i zelenu ekonomiju grada Šapca prvi put održao 20. Aprila, sugrađani su imali priliku da iznesu svoje sugestije i primedbe.

- Uglavnom su se žalili na zagađenost vazduha koji potiče od industrijskih postrojenja i buku koju proizvode privatne firme. Savet je na drugoj sednici doneo 32 mere za smanjenje čestičnog zagađenja vazduha, a u narednom periodu pozabaviće se i drugim temama, istakla je Mina Mijailović, predsednica Gradskog odbora Evropske zelene partije.
M.F.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa