27. maj 2021.27. maj 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

POTPISAN UGOVOR SA KOMPANIJOM “MINT” O PRODAJI ZEMLjIŠTA

Investicija vredna 50 miliona evra u prvoj fazi

“Verujemo da proizvodnja ovde neće doprineti samo našem poslovanju, nego i društvenom životu u Šapcu. Iskreno verujem da ćemo u skoroj budućnosti otvoriti nova radna mesta, plaćati poreze na zarade i time doprineti razvoju i Šapca i Srbije” rekao je Ijan Tijan, predstavnik “Mint” grupe. “Siguran sam da će naši sugrađani vrlo brzo dobiti poslove i imati visoke plate u ovoj kompaniji, a i da će kompanija “Mint” biti zadovoljna svim onim što se u Šapcu proizvede i da će proširiti svoje proizvodne kapacitete u narednim godinama” rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić
Kineska kompanija “Mint” potpisala je danas sa gradom Šapcem ugovor o kupovini zemljišta u Severozapadnoj radnoj zoni. Firma koja se bavi proizvodnjom delova za automobile planira da do kraja ove godine izgradi postrojenje u Šapcu. Nakon šest meseci probne proizvodnje počeće sa punima radom.
Investicija je vredna 50 miliona evra, a u prvom trenutku biće zaposleno 160 radnika. Fabrika u Šapcu proizvodiće delove za električne automobile.

-Čast mi je što sam potpisao ugovor sa gradonačelnikom Šapca, za jednu od najznačajnijih fabrika koje će poslovati u “Mint” grupaciji. Proizvodimo delove za automobile za najveće proizvođače automobila širom sveta. Svesni smo da su električni automobili budućnost. Naš posao u Šapcu će biti proizvodnja komponenti za električne automobile. Na ovaj način u budućnosti ćemo štititi svoje okruženje. Verujemo da proizvodnja ovde neće doprineti samo našem poslovanju, nego i društvenom životu u Šapcu. Iskreno verujem da ćemo u skoroj budućnosti otvoriti nova radna mesta, plaćati poreze na zarade i time doprineti razvoju i Šapca i Srbije. Do kraja godine ćemo skoro do kraja završiti građevinske radove. Nakon toga prenećemo mašine i opremu na ovu lokaciju, a posle polugodišnjeg testiranja proizvodnje počećemo pravu proizvodnju, Sredinom naredne godine proizvodićemo komponente koje ćemo slati svojim kupcima u Češkoj i Nemačkoj. Posle dve ili tri godine proširićemo investiciju u Šapcu i početi proizvodnju za veliki broj proizvođača automobila u celoj Evropi, rekao je Ijan Tijan, predstavnik “Mint” grupe.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić rekao je da je ovo veliki dan za Šabac. Prodato je 11 hektara zemljišta za nešto više od 90 miliona dinara.

-Ovo je najveća strana investicija koja je došla u Šabac u poslednjih 20 godina. Oko 50 miliona evra vredi prva faza investicije. Država Srbija je uložila u dovođenje električne mreže do parcele oko 87 miliona dinara. Zajedno sa svojom državom krupnim koracima grabimo ka zapošljavanju svojih sugrađana. Radi se o visokoj tehnologiji i siguran sam da je ulaganje u ovakve prozvodnje budućnost Šapca. Ovo je kompanija svetskog renomea koja zaista brine o svim komponentama svog poslovanja. Siguran sam da će naši sugrađani vrlo brzo dobiti poslove i imati visoke plate u ovoj kompaniji, a i da će kompanija “Mint” biti zadovoljna svim onim što se u Šapcu proizvede i da će proširiti svoje proizvodne kapacitete u narednim godinama. Postojale su špekulacije da će grad nešto poklanjati. Zajedno sa svojom državom pokazujemo da radimo dobre stvari za građane Šapca, rekao je Pajić.

Gradonačelnik je naveo da je 16. marta komanija “Mint” predala pismo o namerama Gradu Šapcu, kada su intezivirani pregovori. Istakao je da je sve što je urađeno u prethodnom periodu presudilo da “Mint” ne ode u neki drugi grad.

-Država gradi auto - put do Rume, koji će povazati Šabac sa svim delovima Srbije. Izgradnjom putne infrastrukture povećala je atraktivnost Severozapadne radne zone. Naravno, tu je i sve što je Grad uradio. mi smo već dali dozvolu za pripremne radove na lokaciji, da bismo ubrzali početak rada fabrike, rekao je Pajić i dodao da će dolazak “Minta” u Šabac biti podsticaj i za dolazak drugih stranih investitora i da veliki broj komanija već kupuje zemljište u Severozapadnoj radnoj zoni.
M.M.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa