27. maj 2021.27. maj 2021.
Remont fabrike od 21. juna
Počeli radovi na postavljanju skrubera

Remont fabrike od 21. juna

U okviru daljeg unapređenja tehnološkog procesa i postavljanja dva dodatna skrubera-filtera, podizanja visine fabričkog dimnjaka i smanjenja vidljivosti perjanice završnog emitera, Elixir Zorka je počeo aktivnosti na izradi parcijalnih segmenata predispirača i njihovoj ugradnji. Prva dva segmenta predispirača, kao i čelična konstrukcija, su već postavljeni. Sledeća aktivnost je postavljanje trećeg i poslednjeg segmenta predispirača koji je trenutno u fazi izrade.

Povezivanje predispirača na postojeći sistem za prečišćavanje će se obaviti u remontu pogona od 21. juna do 14. jula ove godine. Tokom tog perioda biće zaustavljena proizvodnja. Ranije najavljeni termin početka remonta 12. jun, odlaže se do 21. juna, zbog kašnjenja u isporuci čelične konstrukcije koja se doprema iz uvoza. Transport je otežan zbog svih procedura prouzrokovanih situacijom sa Kovid-om i važećim epidemiološkim merama.



U toku remonta biće završena ugradnja predispirača emitera, a sukcesivno će biti izvršeni radovi na ugradnji dodatne opreme i uređaja na završnom emiteru. U okviru ovog posla biće izvedeno i podizanje visine fabričkog emitera, u cilju smanjenja intenziteta perjanice. Nakon završetka remonta, 14. jula, a do kraja avgusta, biće završena i treća faza – ugradnja ispirača granulatora, što dodatno smanjuje emisiju gasova.

Na ovaj način ćemo postići najviši stepen pranja otpadnih gasova i dodatno smanjiti ukupne nečistoće u prečišćenim gasovima. Osim toga, podizanje visine fabričkog dimnjaka, će omogućiti bolju disperziju vlažnih gasova na izlazu i dodatno smanjenje uticaja na okruženje. Ukupna vrednost ovih investicija je oko 3 miliona evra.
Elixir Zorka

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa