27. maj 2021.27. maj 2021.
Znanje o prošlosti za buduće prilike
REPUBLIČKO TAKMIČENjE IZ ISTORIJE ZA OSNOVCE U LAZINOJ

Znanje o prošlosti za buduće prilike

Osnovna škola ,,Laza K. Lazarević” bila je domaćin ovogodišnjeg Republičkog takmičenja iz istorije za učenike osmog razreda. Na Takmičenju koje je organizovalo „Društvo istoričara Srbije“, je učestvovalo 240 učenika i 200 profesora istorije iz cele Srbije. Svečanom otvaranju republičkog takmičenja prisustvovao je i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

,,Kao Grad smo ponosni što naši učenici postižu vrhunske rezultate na svim takmičenjima osnovnih i srednjih škola. Danas su Grad Šabac i Osnovna škola ,,Laza K. Lazarević“ domaćini Republičkog takmičenja iz istorije za osnovce. Vi ste budućnost našeg društva, njegova nada u bolje sutra. Poznato je da istoričari pamte ono što drugi zaboravljaju, zato se nadam da će svi učesnici iz Šapca poneti samo lepe uspomene! Mi ćemo nastaviti da ulažemo u obrazovanje jer je to naša obaveza, zalog za dalji prosperitet zajednice”, rekao je gradonačelnik Pajić i poželeo sreću svim takmičarima i njihovim profesorima.

,,Oni koji ne ostvare željene rezultate, neka nastave da ulažu u sebe i prošire svoja znanja za buduće prilike”, dodao je Pajić.
Sabac.rs

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa