Info

27. maj 2021.27. maj 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Projekti Sportskog saveza Šapca

Promocija rekreativnog sporta

Afirmacija sporta među različitim populacijama. Isticanje značaja sporta za zdravlje dama. Izmene modela Seoskih sportskih igara, sada u saradnji sa Sportskim savezom Srbije
Sportski savez Šapca tokom ove godine realizuje tri važna projekta iz oblasti rekreativnog sporta koja imaju za cilj afirmaciju svih benefita amaterskog nadmetanja i fizičke aktivnosti u različitim ciljnim grupama.

Projekat “Sport u policiji” već je u procesu realizacije. Cilj je uključivanje pripadnika policije u sportske aktivnosti. Oni se nadmeću u pet sportova: malom fudbalu, odbojci, basketu tri na tri, džudou i atletici. Previđena su nadmetanja na tri nivoa: okružnom, regionalnom i republičkom.

-Mi smo imenovani za organizatore na području Policijske uprave Šabac koja obuhvata sedam policijskih stanica. Prvi krug smo organizovali 15. maja gde su policijaci nadmetali u basketu, Šabac je ugostio odbojkaše i atletičare. Mali fudbal je zakazan za 29. maj, dok zainteresovanih za džudo nije bilo. Najuspešniji su se plasirali na regionalni nivo. Takmičenja su zakazana za jul u Užicu, a sredinom sedmog meseca je finale države u Beogradu - istakao je sekretar Sportskog saveza Šapca Dejan Popović.

Tradicionalne Seoske olimpijske igre, osmišljene kao način promocije sporta na seoskom području, ove godine su pretrpele modifikaciju. Ovog leta to su Seoske sportske igre Sportskog saveza Srbije i biće u izmenjenom formatu. Umesto tri, tarajaće jedan dan, a biće organizovane 27. juna u dvorištu Osnovne škole “Stojan Novaković” na Letnjikovcu.

Treninzi su besplatni, svaki je doprinos zdravlju, biće izvođeni u sali Sokolskog doma, utorkom i četvrtkom od 18 do 19 časova u narednih 50 nedelja


-Predviđeno je deset disciplina, od čega tri sportske (mali fudbal, odbojka, šah) i sedam takozvanih tradicionalnih. Prijave je podnelo šest mesnih zajednica. Pravo učešća imaju isključivo žitelji seoskih mesnih zajednica i najviše u timu može biti 20 članova, među kojima najmanje pet pripadnica ženskog pola. Lekarski pregled je obavezan i na dan početka svi učesnici donose lične karte gde se proverava mesto prebivališta - približio je koordinator Sportskog saveza Miloš Mitrović.
“Budi zdrava i vežbaj sa nama” je treći projekat čija realizacija startuje uskoro, a namenjena je lepšem polu svih uzrasta uz ideju ukazivanja na značaj fizičke aktivnosti. Na besplatnoj edukaciji na Fakultetu za sport u Beogradu, dve osobe, Sanja Miščević i Dragana Alimpić dobile su zvanje trenera fitnesa koji će u narednih 50 nedelja realizovati fitnes časova za dame.

-Treninzi su besplatni, svaki je doprinos zdravlju, biće izvođeni u sali Sokolskog doma, utorkom i četvrtkom od 18 do 19 časova u narednih 50 nedelja, odnosno do maja 2022. godine. Svi zainteresovani mogu se prijaviti bilo Sportskom savezu ili kontaktirati Sanju ili mene - rekla je instruktorka Dragana Alimpić.
D. B.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa