27. maj 2021.27. maj 2021.
Pavle Popović

Pavle Popović

BRAĆA POPOVIĆ

Ponos OŠ “Nikolaj Velimirović” Šabac

Vreme digitalizacije oduzelo je čar prelistavanja školskih dnevnika, ali to vreme nije daleko za nama. Nije neobično da se na njihovim stranicama ponove ista prezimena dece različitih generacija. Poverenje roditelja i kvalitetan partnerski odnos između njih i svih učesnika u obrazovanju deteta sigurno je težnja svake današnje osnovne škole. U takvoj atmosferi dete je na sigurnom i pravom putu važnog dela svog odrastanja. Stoga poverenje iskazano upisivanjem drugog, trećeg deteta iz jedne porodice u istu školu nije neobičan korak. Ono što nije uobičajeno i što nije realno očekivati je da deca, iako su iz iste porodice, budu podjednako uspešna. U OŠ “Nikolaj Velimirović” i ove neobičnosti su moguće.

Petar Popović


Primer za to su braća Petar i Pavle Popović, koji nižu uspeh za uspehom u različitim oblastima. Samo u maja su osvojili dve nagrade na državnim takmičenjima.

Petar, učenik sedmograzreda je veoma uspešan na takmičenjima iz matematike, fizike, sporta. Nastavio je niz izuzetnih rezultata, koje je započeo još u nižim razredima i sada je među izuzetnom selekcijom sedmaka osvojio drugu nagradu na 54. Državnom takmičenju iz matematike. Dovoljno je reći da su u konkurenciji bili najbolji učenici Matematičke gimnazije i ostalih specijalizovanih odeljenja za matematiku, najboljih gimnazija Srbije, pa da shvatimo koliko je veliki uspeh ovog mladog momka. Petar se vredno sprema i za Državno takmičenje iz fizike.

Naš četvrtak Pavle, dečak vedrog duha, izuzetnih sposobnosti, omiljen među vršnjacima, krenuo je batinim stopama za osvajanje državnih nagrada. Na Republičkom prvenstvu iz atletike, osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju iz discipline bacanje vorteksa.

Možemo samo da budemo ponosni na ovakve đake, poželimo im uspeh u budućem radu i da se nadamo da će stranice naših dnevnika ispunjavati imena ovako sjajne dece.
KOLEKTIV OŠ ”NIKOLAJ VELIMIROVIĆ “ŠABAC

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa