27. maj 2021.27. maj 2021.
Škola u novom ruhu
Osnovna škola „Majur” Majur

Škola u novom ruhu

Posao je završen, san se polako ostvaruje. Jedino što nas sprečava da vrata naših novih zgrada širom otvorimo za sve zainteresovane jeste izmenjena stvarnost o kojoj smo pričali na početku. Nadamo se da će sledeća školska godina doneti preko potreban povratak normalnom životu svima. Za nas to znači i uvođenje jednosmenskog rada, dvorište i hodnici puni dece i njihovog smeha, ali i uživanje u brojnim sportskim aktivnostima u novoj lepoj sportskoj sali
Stvarnost koju živimo malo više od godinu dana izmenila je naše poglede na zaštitu zdravlja, svet, učenje, druženje i sve one sitnice koje su nam tako puno značile. Dok smo se privikavali na maske, distancu, nastavu na daljinu, učili sebe i druge digitalnoj pismenosti, naša škola doživljavala je renesansu.

Sto trideset četiri godine postojanja dočekala je u potpuno novom ruhu – kako i dolikuje ovom „skromnom” jubileju.

S ponosom vam predstavljamo projekat koji su meštani Majura, bivši i sadašnji đaci škole, kao i svi zaposleni u njoj, dugo čekali. San se, posle više decenija, ostvaruje.
Od daleke 1887. godine kada je skromno počela sa radom, preko burnih dešavanja u 20. veku i svakakvih ratova, požara i poplava, do renoviranja početkom 21. veka – OŠ „Majur” konačno postaje ponos ovog mesta i svih koji su sa njom povezani.

Prošlog proleća, počela je rekonstrukcija postojećih objekata, nadogradnja celog jednog krila školske zgrade, ali i izgradnja fiskulturne sale – koja je bila neophodna za normalno funkcionisanje sportskih aktivnosti učenika.

Novo proleće je pred nama, kao i nova škola. Već sa ulice, slučajnom prolazniku pažnju će privući nova ograda, fasada, dograđen sprat na postojećem prizemnom krilu zgrade i, malo zaklonjena od prvog pogleda, fiskulturna sala, koja je povezana sa školskom zgradom hodnikom. Kada se uđe u dvorište, pogled se zaustavi na uređenim terenima (malom i velikom), koji sada ne zaostaju za terenima velikih gradskih škola.

Ono što zidovi skrivaju od znatiželjnih pogleda, jeste renoviran unutrašnji školski prostor: kabineti, kancelarije, produženi boravak. Mnogo svetlosti, tople boje i kabineti opremljeni različitim nastavnim sredstvima koja prate potrebe savremenog doba digitalizacije.

Posao je završen, san se polako ostvaruje. Jedino što nas sprečava da vrata naših novih zgrada širom otvorimo za sve zainteresovane jeste izmenjena stvarnost o kojoj smo pričali na početku. Nadamo se da će sledeća školska godina doneti preko potreban povratak normalnom životu svima. Za nas to znači i uvođenje jednosmenskog rada, dvorište i hodnici puni dece i njihovog smeha, ali i uživanje u brojnim sportskim aktivnostima u novoj lepoj sportskoj sali!

U trenutnom nedostatku boljeg načina da vam se pohvalimo lepotom naše škole, ostavljamo vam fotografije da u njima uživate! Do skorog viđenja u boljim uslovima, ostanite nam zdravi i nasmejani!
Slađana Popović, nastavnik srpskog jezika

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa