6. oktobar 2011.6. okt 2011.
RAZGOVOR SA PREDSEDNIKOM OPŠTINE LjUBOVIJA, MILVANOM KOVAČEVIĆEM

MALA OPŠTINA VELIKIH MOGUĆNOSTI

Na teritoriji opštine Ljubovija dosta se ulaže u infrastrukturne projekte i to u vodosnabdevanje, izgradnju kolektora otpadnih voda i asfaltiranje puteva. Saniraju se posledice prošlogodišnjih poplava. Potpisan ugovor o izgradnji 17 mini hidroelektrana i izgradnji solarnih panela. Podrška voćarima pri nabavci sadnog materijala
Opština Ljubovija je brdsko planinsko područje u zapadnoj Srbiji na granici sa Republikom Srpskom i prostire se na površini od 356 kilometara kvadratnih i predstavlja centar Azbukovačke regije. Prema poslednjem popisu opština Ljubovija ima oko 17.000 stanovnika, dok je taj broj 1961. godine dostizao 25.000. Znatan broj odselio se u Mačvu, Srem, područje Valjeva, Novog Sada, Beograda i drugih gradova. Najveće mesto je Ljubovija sa oko 5.000 stanovnika i 26 manjih sela od kojih su najveća Crnča i Vrhpolje.
- Što se tiče razvojnih projekata u ovoj godini kod NIP smo konkurisali sa 17 projekata, od kojih nijedan nije odobren, što u znatnoj meri usporava razvoj ovog kraja. Veoma smo nezadovoljni tretmanom od strane NIP što nismo naišli na podršku u realizaciji projekata. Ove godine smo bili fokusirani na realizaciju tri projekta iz oblasti vodosnabdevanja, kao i odvoda otpadnih voda. Planiramo do kraja godine završimo jedan deo centralne vodovodne mreže dužine dva kilometra radi snabdevanja naselja Čitluk pijaćom vodom i izgradnjom kolektora otpadnih voda dužine jedan kilometar. Takođe, planirano je da se privede kraju i projekat glavne ulice, naveo je predsednik opštine Ljubovija Milovan Kovačević.
Krajem 2010. godine opština Ljubovija imala je velikih problema prouzrokovanih poplavama, što ih je u velikoj meri omelo u realizaciji razvojnih projekata, jer su dosta sredstava morali da ulože u sanaciju. Štetu je pretrpelo oko šest stotine domaćinstava, a procenjena šteta kretala se oko 115 miliona dinara. U tu svrhu Vlada Republike Srbije i resorna Ministarstva izdvojili su oko 20 miliona dinara.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa