3. jun 2021.3. jun 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

MOBILNA EKSPOZITURA “POŠTANSKE ŠTEDIONICE” U SLUŽBI VAKCINACIJE

Od početka uključeni u borbu protiv virusa

Na teritoriji Mačvanskog okruga smo došli do blizu 45 odsto vakcinisanih prvom dozom i više od 32 odsto koji su primili drugu dozu. Epidemiološke brojke su svaki dan sve bolje. Očekujemo da ćemo uskoro proglasiti zajedničku pobedu nad koronom, rekao je dr Vujković
Banka “Poštanska štedionica” dala je u četvrtak svoj doprinos imunizaciji stanovništva. Njihova mobilna ekspozitura tog dana je bila mesto vakcinacije njihovih zaposlenih, klijenata banke, ali i svih ostalih građana koji su želeli da prime vakcinu.
-Banka “Poštanska štedionica” ima proaktivan pristup od početka pandemije. Pokazali smo to obazbeđivanjem gotovine za naše najstarije sugrađane u doba kada nisu izlazili iz kuća, preko učešća u programima Vlade Republike Srbije u sva tri paketa pomoći i za stanovništvo i za privredu, preko veoma izazovnog IT zahteva sa aspekta obezbeđivanja olakšica u otplati kredita fizičkim i pravnim licima, do ovakvih aktivnost gde je Banka “Poštanska štedionica” prepoznatljiva kao jedina banka sa dve mobilne ekspoziture. Te skspoziture su nam omogućile da u doba pandemije radimo bez prekida.

"Glas Podrinja"


Na predlog Zavoda za javno zdravlje rukovodstvo banke je pozitivno odgovorilo, jer je svima jasno da je upravo vakcinacija jedan od puteva ka kolektivnom imunitetu i vraćanju u normalan život, rekao je Aleksandar Čortan, član Izvršnog odbora “Poštanske štedionice” koji je u četvrtak primio drugu dozu vakcine.
Direktor Zavoda za javno zdravlje Šabac dr Branko Vujković istako je da je ovo godina velikog jubileja i za Zavod i za “Poštansku štedionicu” - 100 godina osnivanja. Smatra da je važno da dve tradicionalne i snažne ustanove sarađuju na jednom jako značajnom poslu - kolektivnoj imunizaciji.
-Zajedno smo napravili plan za vakcinaciju. Ovo je samo jedan od načina da pokažemo svim žiteljima Šapca i Mačvanskog okruga koliko je važno da se vakcinišu. Vakcina ima dovoljno. Država je obezbedila vakcine svih proizvođača. Sve smo bliži kolektivnom imunitetu. Na teritoriji Mačvanskog okruga smo došli do blizu 45 odsto vakcinisanih prvom dozom i više od 32 odsto koji su primili drugu dozu. Epidemiološke brojke su svaki dan sve bolje. Očekujemo da ćemo uskoro proglasiti zajedničku pobedu nad koronom, rekao je dr Vujković.
Direktorka Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić” dr Jasmina Stanković navela je da je blizu 30.000 građana Šapca dobilo obe doze vakcine, a više od 36.000 prvu dozu. Zahvalila se menadžmentu Banke “Poštanske štedionice” na datom doprinosu u vakcinaciji stanovništva.
-Ovo je još jedan način da obuhvat vakcinacijom stanovništva bude što veći. Ekipe našeg Doma zdravlja su izašle na teren i pokazale spremnost da svima izađu u susret. Ovde će se obaviti i vakcinacija drugom dozom kada za to bude vreme. Ispred mobilne ekspoziture postavili smo i vozilo hitne pomoći u slučaju neželjenih reakcija, kojih do sada nije bilo, rekla je dr Stanković.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa