3. jun 2021.3. jun 2021.
http://vladimirci.org.rs

http://vladimirci.org.rs

Četvrta redovna sednica Skupštine opštine Vladimirci

Izglasan rebalans budžeta

Na sednici usvojen je i Predlog odluke o rebalansu budžeta opštine Vladimirci za 2021. godinu. Takođe su doneta i dva Rešenja o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu opštine Vladimirci i to neposrednom pogodbom, iz razloga što nepokretnosti koje se pribavljaju u javnu svojinu opštine Vladimirci po svojim karakteristikama jedine odgovaraju potrebama vlasnika – opštini Vladimirci
Odbornici su razmatrali trinaest tačaka dnevnog reda.
Prva tačka o kojoj su se odbornici danas izjašnjavali odnosila se na Predlog odluke o promeni Statuta opštine Vladimirci, za koji je pribavljeno i mišljenje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Odlukom se predviđa podsticanje i pomaganje razvoja zadruga na teritoriji opštine Vladimirci.

Na sednici Skupštine opštine Vladimirci, odbornici su doneli i Odluku o finansijskoj podršci domaćinstvima u procesu energetske tranzicije, kao i Pravilnik o sufinansiranju mere energetske tranzicije


Na sednici usvojen je i Predlog odluke o rebalansu budžeta opštine Vladimirci za 2021. godinu.
Takođe su doneta i dva Rešenja o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu opštine Vladimirci i to neposrednom pogodbom, iz razloga što nepokretnosti koje se pribavljaju u javnu svojinu opštine Vladimirci po svojim karakteristikama jedine odgovaraju potrebama vlasnika – opštini Vladimirci. Radi se o nepokretnosti za K.O. Vladimirci, koja je potrebna za izgradnju ulice i formiranja javne površine i nepokretnostima za K.O. Provo, koje su potrebne za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.
U važnije tačke, ubraja se i usvojen Predlog odluke o predlogu Vladi Republike Srbije da donese Odluku o prenosu prava javne svojine za katastarsku parcelu 688 KO Mehovine iz javne svojine Republike Srbije u javnu svojinu opštine Vladimirci. Odluka je doneta kako bi se predmetna parcela pribavila u javnu svojinu opštine Vladimirci, radi izgradnje stambenih objekata i zbrinjavanja romskih porodica sa prebivalištem u Mehovinama, a koji su bili smešteni na deponiji „Vinča“ u Beogradu.
Odbornici su takođe usvojili i Predlog Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Vladimirci za 2021. godinu. Na isti je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dalo prethodnu saglasnost.
Na sednici Skupštine opštine Vladimirci, odbornici su doneli i Odluku o finansijskoj podršci domaćinstvima u procesu energetske tranzicije, kao i Pravilnik o sufinansiranju mere energetske tranzicije. U smisli ove odluke, energetska tranzicija predstavlja proces prelaska sa sistema u kome se dominantno koriste konvencionalni (neobnovljivi) izvori energije na sistem zasnovan na korišćenju obnovljivih izvora energije. Samim tim, ona podrazumeva i uvođenje mera za uštedu energije i njeno efikasno korišćenje. Pravilnikom se navodi da je cilj sprovođenja mere energetske tranzicije unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji opštine Vladimirci.
Odbornici su u radu izglasali i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o opštinskim i nekategorisanim putevima na teritoriji opštine Vladimirci.
Takođe je doneta i Odluka o obrazovanju Saveta za praćenje primene Etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave, kao i Odluka o postupku predlaganja kandidata za članove nadzornog odbora javnog preduzeća čiji je osnivač opština Vladimirci.
Jedna od tačaka koja je bila na anašnjem dnevnom redu je i Predlog zaključka o usvajanju Izveštaja o radu Opštinskog veća opštine Vladimirci za period od 01.01.2021. godine do 31.03.2021. godine, u skladu sa odredbom Statuta opštine Vladimirci.
U radu današnje sednice Skupštine opštine Vladimirci, učestvovalo je 25 odbornika.


http://vladimirci.org.rs

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa