6. oktobar 2011.6. okt 2011.
RAZGOVOR SA SLOBODANOM SAVIĆEM, PREDSEDNIKOM OPŠTINE BOGATIĆ

RADI SE PUNO, NA SVIM POLjIMA

Sa 500 miliona dinara koliko iznosi budžet opštine Bogatić u 2011. godini, „dokazali smo da može puno da se uradi“, kaže Slobodan Savić, predsednik opštine Bogatić i dodaje da je spisak realizovanog, započetog ali i planiranog za naredni period dugačak
Infrastrukturno opremanje jedan je od najbitnijih segmenata delovanja lokalne samouprave. Kad je konstituisana nova Skupština pre nešto više od godinu dana, prioritet nam je bio izrada kanalizacione mreže, odnosno glavne potisne crpne stanice što je bio i preduslov da postojeći kolektor bude stavljen u funkciju. Realizacija je u toku, a završetak radova na ovoj značajnoj investiciji planiran je za kraj godine - kaže Savić.
Za rekonstrukciju, sanaciju i izgradnju oko 15 kilometara lokalnih puteva utrošeno je 62 miliona dinara. Za izgradnju regionalnih puteva opredeljena su sredstva iz republičkih fondova a naročito je značajna saobraćajnica takozvana Drinska magistrala.
- Ništa manje važna je recimo izgradnja 150 metara trotoara u Mesnoj zajednici Sovljak na delu puta koji je zbog opasne krivine predstavljao opasnost za sve učesnike u saobraćaju. Trudimo se na sve načine da stanovnicima opštine Bogatić omogućimo što bolje uslove za život, a to je između ostalog, bez putne infrastrukture teško moguće - navodi predsednik opštine.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa