3. jun 2021.3. jun 2021.
http://vladimirci.org.rs

http://vladimirci.org.rs

MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE

8.730.246,00 dinara za Vladimirce

Svečanom potpisivanju ugovora u ime opštine Vladimirci, prisustvovao je predsednik Goran Zarić. Resorno ministarstvo odobrilo je sredstva u iznosu od 8.730.246,00 dinara, dok učešće opštine u projektu koji se odnosi na rekonstrukciju i sanaciju Predškolskog objekta vrtića „Suncokreti“ u Debrcu iznosi 3.741.534,00 dinara
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, prošle srede uručila je gradonačelnicima i predsednicima opština 20 lokalnih samouprava, ugovore za finansiranje projekata za unapređenje energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja.
Svečanom potpisivanju ugovora u ime opštine Vladimirci, prisustvovao je predsednik Goran Zarić. Resorno ministarstvo odobrilo je sredstva u iznosu od 8.730.246,00 dinara, dok učešće opštine u projektu koji se odnosi na rekonstrukciju i sanaciju Predškolskog objekta vrtića „Suncokreti“ u Debrcu iznosi 3.741.534,00 dinara.
Mihajlović je ovom prilikom izjavila da se Vlada Srbije opredelila da povećanje energetske efikasnosti bude nacionalni cilj i prioritet, jednako važan kao i izgradnja hidroelektrana.
-Pola milijarde dinara smo obezbedili za ove projekte, koji znače uštedu energije i niže račune. Ali, znače i smanjenje emisije ugljen-dioskida za 3.000 tona, uštedu 6,9 miliona kWč, što je poređenja radi energija koju potroši 650 domaćinstava. Više od 4.000 dece imaće kvalitetniji život, zimi im neće biti hladno a leti pretoplo, a računi će biti niži nego danas- rekla je Mihajlović.
Mihajlović je dodala da su ove lokalne samouprave bile brze, efikasne i inventivne u pripremi projekata i da predstavljaju primer svima ostalima koji treba da budu aktivniji u ovoj oblasti.
-Ministarstvo će u junu kroz Upravu za energetsku efikasnost započeti realizaciju važnog projekta zamene stolarije, čime ćemo pomoći građanima i građankama, ali i privredi, da budu energetski efikasniji. Da ne trošimo četiri puta više energije nego bilo koja država u Evropi, da ne bacamo energiju kroz prozor, da čuvamo životnu sredinu i budemo racionalni- rekla je Mihajlović.
Ugovori za za finansiranje projekata radi unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja uručeni su predstavnicima još 19 lokalnih samouprava: Bele Palanke, Vladičinog Hana, Vranja, Kragujevca, Gadžinog Hana, Panteleja (Niš), Svilajnca, Bajine Bašte, Majdanpeka, Palilule (Beograd), Crvenog krsta (Niš), Ljubovije, Velike Plane, Bačke Palanke, Ljiga, Šida, Novog Bečeja, Blaca i Krupnja.

http://vladimirci.org.rs

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa