6. oktobar 2011.6. okt 2011.
RAZGOVOR SA GRADONAČELNIKOM ŠAPCA

UPRKOS KRIZI DOSTA INVESTIRANO

Od početka godine najviše uloženo u putnu i komunalnu infrastrukturu. Prioritet socijalna zaštita građana i briga o deci predškolskog i školskog uzrasta. Aktivan rad na stvaranju povoljnog ambijenta za strane investitore. Uskoro, početak realizacije projekta podzemne garaže
Ova godina će, i pored oskudnih budžetskih sredstava, zahvaljujući alternativnim izvorima finansiranja, kako navodi gradonačelnik Miloš Milošević, biti rekordna kada je reč o obimu i značaju investicija na teritoriji Grada Šapca. Dosta se radilo na rekonstrukciji i izgradnji nove putne i komunalne infrastrukture, ulagano je u obnovu školskih objekata, u opremanje severozapadne radne zone. Posle niza godina, Šabac će ponovo imati zatvoreni bazen, a u planu je i početak realizacije projekta podzemne garaže i uređenja centralnog gradskog trga.
- U ovih deset meseci, imali smo sreću da započnemo izgradnju nekih bitnih objekata infrastrukture koji predstavljaju temelj za brži razvoj Grada i kvalitetniji život u njemu. To su pre svega regionalna deponija, postrojenje za preradu otpadnih voda i severozapadna transverzala, kaže Milošević.
Prva kaseta za odlaganje komunalnog otpada na regionalnoj deponiji u Sremskoj Mitrovici, prema postojećim planovima, trebala bi da bude gotova sledećeg meseca. To će biti prvi korak ka zatvaranju deponije na “Dudari“. Gotovo celokupan iznos potreban za realizaciju ovog projekta obezbeđen je iz IPA fondova Evropske Unije.
- Regionalna deponija u Sremskoj Mitrovici bi u potpunosti trebala da bude završena 2012. godine. Međutim, prva, probna kaseta biće završena u novembru mesecu, i tada će prvi komunalni otpad iz Šapca krenuti put Sremske Mitrovice. Ovo će istovremeno, označiti i početak programa zatvaranja “Dudare“, što je san velikog broja žitelja našeg Grada. Takođe, sledećeg meseca bi trebalo da bude završena i transfer stanica u Šapcu. Ovde je reč o dve faze iste investicije zvane “Regionalna deponija“. Završetkom ovog važnog objekta komunalne infrastrukture, Gradu će biti omogućeno da uđe u sledeću fazu razvoja, a to je mogućnost sertifikovanja proizvoda proizvedenih na teritoriji na kojoj su po evropskim standardima rešeni problemi odlaganja komunalnog otpada.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa