3. jun 2021.3. jun 2021.
Da se vrati  normalan život
ZNAČAJ VAKCINACIJE MLADIH

Da se vrati normalan život

Kancelarija za mlade Grada Šapca dala je podršku vakcinaciji mladih od 16 do 25 godina. Mladi iz Kancelarija i Zavoda za javno zdravlje ličnim primerom su pokazali odgovornost u borbi protiv Kovida 19 i pozvali svoje vršnjake da se vakcinišu.

-Verujem da ćemo ako se vakcinišemo, mnogo brže vratiti život u normalne tokove, da možemo da idemo na letnje festivale, utakmice... Ukoliko se ne vakcinišemo ništa od toga neće biti moguće. Sve zavisi samo od nas. Treba da se udružimo u borbi protiv virusa. Time što sam se vakcinisala zaštitila sam i sebe i sebi bliske ljude, rekla je sedamnaestogodišnja Bojana Đurić iz Kancelarije za mlade.

Nataša Arsović iz Zavoda za javno zdravlje ističe da je ova ustanova aktivna u borbi protiv Kovida od početka. Veruje da su kroz sve akcije koje su sprovodili podstakli dosta građana da se vakcinišu.



-Mladi treba da se vakcinišu kako bi sačuvali i svoje, ali i zdravlje svojih ukućana, prijatelja... Tako ćemo vratiti normalan život. To će nam omogućiti da ponovo izlazimo, putujemo, kao i povratak u škole, rekla je Nataša Arsović.

Dr Dragana Radojičić, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje podsetila je da mladi uglavnom imaju blažu kliničku sliku, ali da virus prenose na druge u okolini. Navela je da je u Šapcu do sada vakcinisano 10 odsto populacije mlađe od 30 godina.

-Očekujemo da se, zahvaljujući ovoj akciji, broj vakcinisanih mladih poveća. Ima sigurno studenata koji su se vakcinisali na fakultetima, a te podatke nemamo, tako da je taj procenat sigurno veći. Fajzerova vakcina je za sve starije od 16 godina, a ostale su za starije od 18 godina, dok gornje starosne granice nema. Mladi u Šapcu su se vakcinisali vakcinama svih proizvođača, ali su se najviše opredeljivali za Fajzerovu, navela je dr Radojičić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa