3. jun 2021.3. jun 2021.
šampioni srbije 2021 (foto: fb strana  MP)

šampioni srbije 2021 (foto: fb strana MP)

RUKOMET: 2008, 2009. GODIŠTE

ŠAMPIONI SRBIJE

Prva omladinska nacionalna titula Metaloplastike posle 30 godina. Dominacija tokom cele sezone. Četiri ubedljive pobede na finalnom turniru. U finalu „pao“ Hajduk
Posle 1991. godine prva generacija šabačke Metaloplastike koja se popela na nacionalni vrh su dečaci rođeni 17 i 18 godina kasnije. Tokom cele sezone igrači koji su tek zakoračili u svet velikog rukometa dominirali su protiv svojih rivala, a onda veliki kvalitet demonstrirali u Aranđelovcu na državnoj završnici. Put do titule vodio je preko četiri takmaca i sva četiri su pobeđena u velikom stilu za zlatnu medalju šabačkog rukometa.

Žreb je „plastičare“ svrstao u grupu sa vršnjacima iz pančevačkog „Dinama“ i beogradske „Rakovice“. Šapčani su turniri otvorili trijumfom 18:9 (11:5) protiv Pančevaca, da bi sjajnim nastupom protiv Rakovice 22:13 (11:7) obezbedili prvo mesto u grupi i plasman u polufinale. Polufinale je ukrstilo puteve Metaloplastike i Potisje Pleteksa, no „plavi“ su se potrudili da ne bude neiszvesnosti nametnuvši već posle nekoliko minuta prvog poluvremena svoju igru što se iskazalo kroz ubedljivu pobedu.

Zasluženo su se u finalu našli Metaloplastika i Hajduk Beška. Prema propozicijama dečaci su igrali dva puta po 15 minuta. Dve trećine prvog poluvremena je to bio egal duel, da bi se u finišu „plastičari“ odvojili na četiri gola razlike, a potom u nastavku odbili sve napade na prednost igrača Hajduka i zasluženo odneli pobedu 19:15 (11:7).

-Čestitam momcima na uspehu za koji verujem da još nisu svesni koliko je veliki. Motivacija u svakom meču je činila da oni dominiraju i nadam se da će im titula biti veliki podstrek da i dalje rade vredno i naporno – istakao je trener Željko Jokić.

Generaciju su vodili Željko Jokić i Miloš Mitrović, a dres šampiona nosili su na završnom turniru (ukupan učinak): Filip Ristivojević, Strahinja Stanojlović 10 golova, Momčilo Simić 13 pogodaka, Luka Bajić, Lazar Prica, Vojin Jerotić 2 gola, Stefan Stojinović 23 gola (1 sedmerac), Vukašin Milovanović 21 pogodak (1 sedmerac), Vukašin Ristanović 1 gol, Lazar Kvačanović, Mihajlo Trifunović 2 gola, Aleksandar Jekić, Aleksandar Vujanović, Mihailo Lukač 4 pogotka, Mihailo Ignjatović 1 gol, Nemanja Pavlović.

-Sloga i vredan rad odlikuje ove momke. Zavoleli su rukomet i uživaju u njemu, pozitivna energija na svakom treningu donosi želju za stalnim napretkom u igri. Dovoljno govori podatak da nijednom nismo gubili na završnom turniru, kao i komentari stručanjaka da je Metaloplastika dominacijom učinila da ovo bude najneinteresantnije prvenstvo do sada. Titula je čast i obaveza da rade još više, a verujem i podstrek za druge klupske selekcije – istakao je Miloš Mitrović.

U istoj uzrasnoj kategoriji završnicu je igrao i Medicinar. Šapčanke su stigle do polufinala, ispred Beograda i Slovana, golom sa sedam metara u poslednjem minutu su poražene u borbi za finale od Metalca, a potom nisu imale snage da se više suprotstave Halasu u meču za bronzu i na kraju su osvojile četvrtu poziciju.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa