10. jun 2021.10. jun 2021.
Saopštenje za javnost GO SNS

Reakcija na sastanak Zelenovića i Palmera

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu zaprepašćen je najnovijim istupom bivšeg gradonačelnika Nebojše Zelenovića. Umesto da zadrži zrno dostojanstva, ukoliko mu je ostalo, on nastavlja da manipuliše i najbezočnije laže.

Najnovija žrtva njegovih beskrupuloznih laži je Metju Palmer, izaslanik Stejt dipartmenta za Zapadni Balkan, kojem se požalio na tobožnju “neprihvatljivu zloupotrebu institucija koju sprovodi vlast u Srbiji”. Ovo je rekao čovek koji se zdušno potrudio da lokalne izbore u Šapcu pretvori u demonstraciju besmisla i gole sile pretočene u pravilnike koji su samo njemu odgovarali.

O “neprihvatljivoj zloupotrebi institucija” i izbornim uslovima govori čovek koji je instalirao svoju Gradsku izbornu komisiju koja je donosila odluke isključivo u ime Zelenovićeve izborne liste. Ovo je bilo ne samo u suprotnosti sa izbornim zakonima, već i sa Ustavom Republike Srbije.

Čovek koji nije dozvolio da na biračkim mestima predsednik odbora bude bilo ko, a da nije iz njegove partije. Aktima Gradske izborne komisije, bila je povređena i Ustavom zajamčena sloboda kretanja, kao i tajnost glasanja. Samo je u Šapcu bilo moguće da članovi, odnosno predsednik biračkog odbora mogao da vidi kako građani glasaju, jer je nekom sumanutom odlukom glasačko mesto bilo tako okrenuto!

O zloupotrebama govori osoba koja je posredstvom svojih poslušnika dala nalog da samo njegov predsednik biračkog mesta ima apsolutno pravo da broji glasove. O zloupotrebama se drznula da govori osoba koja je dala nalog da članovi biračkih odbora iz partije koja nije njegova ne mogu ni do toaleta da odu. Nebojša Zelenović, poštenjačina i borac za pravdu, i njegov mentor Dušan Petrović, koji su sa odobravanjem slušali kako se predlaže trovanje leksilijumom članova biračkih odbora iz redova Srpske napredne stranke.

Pitamo se, da li je poraženi i od strane naroda oterani gradonačelnik, obavestio Metjua Palmera o svojim nepočinstvima? Pitamo se da li je izaslanik Stejt dipartmenta od Nebojše Zelenovića čuo bar deo skandaloznih poteza koje je ovaj priredio svojim sugrađanima?

Da li je bivši gradonačelnik Šapca, u međuvremenu samoproklamovani borac protiv klimatskih promena, obavestio svog gosta da je, dok se državni vrh naše zemlje borio protiv virusa Korona, zloupotrebio vanredno stanje i pokušao da prekine izbore u Šapcu i odugovlači izborni proces kako bi kupio vreme u pokušajima da sakrije sve zloupotrebe njegove vladavine u Šapcu?

Nebojša Zelenović svakim danom pada sve niže. Njegove laži postaju sve otrovnije. U želji da se vrati na vlast ne preza od najpodmuklijih udaraca. Očigledno misli da se niko ne seća šta je radio pre samo godinu dana. Šapčani mu nisu zaboravili. Nažalost, u svoje laži uvlači i strane diplomate. A sve to u nadi da će se ponovo dokopati kase koju pune građani.
GO SNS Šabac

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa