6. oktobar 2011.6. okt 2011.
DVE I PO DECENIJE KOMPANIJE „BMR GROUP“

POTVRDA DOBROG POSLOVANjA

Prošlog petka na Danu otvorenih vrata šabačke kompanije predstavljen je srpsko-italijanski Konzorcijum „BMR GROUP“ i „SIM“. Proslavi prisustvovao ambasador Italije u Srbiji Armando Varikio, ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dušan Petrović, gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, predstavnici privrednog i javnog života, kao i predstavnici medija iz Beograda i Šapca
Kompanija BMR osnovana je 1987. godine u gradu Buchkirchen u Austriji, a od 2003. privatizacijom kompanije „Zorka oprema“ „BMR Groupa“ počinje da proširuje svoje proizvodne kapacitete pokrivajući tržište istočne Evrope. Od nekada male porodične firme na površini od 22.000 kvadratnih metara, sa 3.500 kvadratnih metara proizvodnih kapaciteta i 22 radnika prerasta u kompaniju koja raspolaže prostorom od ukupno 75.000 kvadratnih metara. Od toga 8.500 zauzima proizvodni prostor podeljen u pet radionica i opremljen kranovima, mašinama i alatima neophodnim za bravarsko-zavarivačku i mašinsku obradu. Sopstveni stručni kadar formirali su u svojoj školi zavarivanja. Radom, ulaganjem u sopstvene kapacitete i sposobnosti, ova kompanija specijalizovala se za proizvodnju i montažu cevovoda, čelične konstrukcije i opreme.
Potvrda dobrog rada i opstanka na veoma zahtevnom tržištu potvrđena je partnerstvom sa italijanskom firmom SIM iz Sirakuze čiji je osnivač i direktor Gvido Kaporale. S partnerstvom dobijen je i najznačajniji projekat ““ rekonstrukcija i modernizacija Rafinerije nafte Pančevo. Ovi izvođači su, još od kraja prošle godine, angažovani i na proizvodnji četiri hiljade tona cevovoda, takođe za potrebe NIS.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa