10. jun 2021.10. jun 2021.
Spremni za izazove
U ŠAPCU ODRŽANA IV KONFERENCIJA MARKETING U FARMACIJI

Spremni za izazove

Kao i tokom prethodnih godina, konferenciju su podržale najeminentnije strukovne organizacije – Lekarska komora Srbije i Farmaceutska komora Srbije, Farmaceutski fakultet Univerziteta u Beogradu, kao i brojne farmaceutske kompanije i prijatelji
IV Konferencija Marketing u Farmaciji, održana je u subotu u Šapcu, u hotelu Sloboda. Stručni skup temu Projektovanje novih usluga u medicini i farmaciji – odgovor na zdravstvene izazove organizovali su veledrogerija LIN i Zdravstvena ustanova apoteka Melisa.

Svečanom otvaranju konferencije prisustvovao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

- Kao i tokom prethodnih godina, konferenciju su podržale najeminentnije strukovne organizacije – Lekarska komora Srbije i Farmaceutska komora Srbije, Farmaceutski fakultet Univerziteta u Beogradu, kao i brojne farmaceutske kompanije i prijatelji. U vreme pandemije, zdravstveni sistem je bio na velikom udaru, ali je pokazao da je spreman za takve izazove. Grad Šabac će uvek podržavati stručne i naučne skupove, istakao je gradonačelnik Pajić i dodao da je ponosan što se ova tradicionalna manifestacija ponovo održava u našem gradu.

Usled poštovanja epidemioloških mera, izlagača (22) bilo je manje nego obično (35).

- Pozvali smo predstavnike farmaceutskih kuća sa kojima naša firma sarađuje. Imamo podršku Farmaceutske komore i Lekarske komore preko kojih smo akreditovali predavanja za obnovu licence, koja nosi šest bodova za ovu konferenciju. Ovo je jedan od retkih skupova, možda jedini u Srbiji, gde se okupljaju lekari, farmaceuti, biohemičari i stomatolozi, gde imamo interesantne teme i izlaganja za sve medicinske struke, rekao je Nenad Radović, direktor Zdravstvene ustanove apoteka ,,Melisa” i veledrogerije ,,LIN”.

Tatjana Šipetić, direktor Farmacutske komore Srbije istakla je važnost ovog skupa zato što prisutni imaju priliku da razmene znanja.

- Meni je kao predstavniku Farmaceutske komore Srbije ova tema jako značajna zato što je farmaceutska usluga nešto na čemu radim u okviru svog mandata poslednje četiri godine sa ciljem da svi naši sugrađani, a i sam zdravstveni sistem, prepozna farmaceute kako nekoga ko brine o pacijentu u potpunosti, naglasila je Šipetić.

Među izlagačima bila je firma Jadran – Galenska laboratorija iz Rijeke, koja je na tržištu Srbije prisutna deset godina.

- Na ovom skupu, u divnom gradu i reprezentativnom hotelu izlažemo već nekoliko godina. Svi volimo Šabac i nadamo se da će ovaj grad napredovati i dalje i da ćemo da dolazimo da trgujemo ovde. Na ovoj konferenciji, koja je uvek dobro organizovana, prisutne su najvažnije srpske firme. Da se gledamo u dobrom raspoloženju, poručio je Vladimir Milošević, diplomirani farmaceut koji je Šapčanima poznat i pre nego što se otisnuo u farmaceutske vode. S obzirom da je završio i Fakultet dramskih umetnosti u Novom Sadu, šest godina je proveo je na sceni Šabakog pozorišta.

- Šapčanin sam poreklom i za ovaj grad me vezuju samo lepe uspomene iz detinjstva i života. Ovo je divan grad koji mi mnogo znači. Imam prijatelje iz obe branše. Radujem se dragim prijateljicama koje su bile talentovane glumice, dodao je Milošević o kome nameravamo da napišemo posebnu priču u našem listu.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa