10. jun 2021.10. jun 2021.
Putevima slavne istorije
PROFESIONALNI PRIPADNICI MINISTARSTVA ODBRANE POSETILI ŠABAC

Putevima slavne istorije

Profesionalni pripadnici Ministarstva odbrane u subotu su posetili Šabac i obišli znamenita istorijska mesta u Mačvanskom okrugu. Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić svečano ih je dočekao u Gradskoj kući.

Gradonačelnik Šapca izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da su pripadnici Ministarstva odbrane izabrali da posete naš kraj i da se upoznaju sa prošlošću, sadašnjošću i vizijom budućnosti ovog dela Srbije.

- Šabac je kroz istoriju uvek bio u tesnoj vezi sa našom vojskom. Imali smo njenu veliku pomoć i podršku tokom poplava koje su zadesile naš grad, ali i u borbi protiv pandemije korona virusa, rekao je gradonačelnik i dodao da građani, pored Crkve, imaju najviše poverenja u Vojsku Srbije.
Pukovnik Dragan Kotarlić, načelnik Uprave za obaveze odbrane u Ministarstvu odbrane kazao je da su u posetu Šapcu došli ljubitelji istorije i kulturno – istorijskih spomenika i obeležja.

- Dva puta godišnje praktikujemo da idemo putevima naše slavne istorije. Grad Šabac i Mačvanski okrug odabrali smo zbog bogate prošlosti, počev od doba kada se stvarala moderna srpska država, od Prvog srpskog ustanka, Boja na Mišaru, vožda Karađorđa i njegovih ustanika do Drugog srpskog ustanka i samostalnosti srpske države, istakao je pukovnik Kotlarić i dodao da je poseta komleksa na Tekerišu nezaobilazna zato što je na Ceru izvojevana najveća pobeda u Velikom ratu.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa