10. jun 2021.10. jun 2021.
Titule za ponos Šapca
Prijem za mlade šabačke sportske odlikaše

Titule za ponos Šapca

Prijem za prvake Srbije u rukometu i osvajače fudbalskog Kupa Srbije. Uspeh je rezultat vrednog rada i velikog samopouzdanja. Klubovi insistiraju da članovi budu dobri u sportu, ali i vredni đaci. Uspeh čast i obaveza da rade još vrednije i posvećenije
Sedmice u nizu obeležavaju uspesi šabačkih sportista u mlađim kategorijama, a grad je nedavno ovenčan i sa dve titule na nacionalnom nivou koje su delo budućih sportskih asova Šapca.

Metaloplastika je postala šampion Srbije u mlađim kategorijama, prvi put posle 30 godina, a zlato i pobednički pehar kući su doneli rukometaši 2008. i 2009. godište. Nešto pre njih, kadetska selekcija Ženskog fudbalskog kluba Mačva osvojila je Kup Srbije pobedivši najveći ženski fudbalski klub u Srbiji Spartak.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić sa najbližim saradnicima upriličio je u čast šampiona Srbije prijem u Gradskoj kući.

Rad preduslov svih uspeha
Poseban savet uspešnim mladim sportistima na prijemu pružio je nekada najbolje rukometno krilo sveta Mile Isaković.
- Sada ste u uzrastu kada talenat preovladava nad radom, sledi period kada je rad važniji i veliki potencijal koji imate potpomažite vrednim radom i uspesi neće izostati. Teže je odbraniti, nego osvojiti trofej, svaki sledeći put branilac titule budi dodatnu inspiraciju kod rivala i za toliko on mora biti bolji kako bi ostao na vrhu - savetovao je i mlade fudbalerske i buduće rukometne asove nekadašnji rukometaš, osvajač najvrednijih sportskih trofeja, danas savetnik gradonačelnika za sport Mile Isaković.


Mladi “plastičari” čitave sezone znaju samo za pobede, od regionalnih kvalifikacija do državnog finala. U četiri meča finalnog turnira, nijednom nisu bili u rezultatskom zaostatku.

-Ovaj rezultat je produkt truda i rada koji mladi igrači iskazuju na svakom treningu. Vole rukomet, žele da uče, rukometno stasavaju i uz taj odnos garantuju uspehe u budućnosti. Od prvog treninga su pokazali šampionski mentalitet - ističe trener Željko Jokić.

Ovaj rezultat je produkt truda i rada koji mladi igrači iskazuju na svakom treningu. Vole rukomet, žele da uče, rukometno stasavaju i uz taj odnos garantuju uspehe u budućnosti. Od prvog treninga su pokazali šampionski mentalitet


Metaloplastika je oduvek bila poznata, ne samo po odličnom seniorskom timu, već izvanrednom radu sa najmlađima.

- U konkurenciji na finalnom turniru je bilo 12 ekipa, ali ukupno se za titulu borilo 50 timova, što govori koliko je ovo veliko ostvarenje. Verujemo da će nastaviti još intenzivniji rad, da će ređati uspehe i da će vremenom biti okosnica i prvog tima – veruje direktor Metaloplastike Slaviša Stojinović.



Fudbalerke Mačve nisu samo ostvarile najveći uspeh u kratkoj istoriji kluba, već su postale i prvi tim iz zapadne Srbije koji je osvojio Kup, čime su se upisale u istoriju. One su deo kolektiva koji neguje posebne vrednosti i idejom prevazilazi sportski nivo, naglasio je trener Milenko Aksentijević.

Grad će nastaviti da podržava sport, jer generacije koje dolaze, to i zaslužuju


- Osnovani smo na isti dan kao FK Mačva, 88 godina kasnije brat je dobio sestru. Ponosan sam na uspeh, ali i na devojke koje vredno treniraju, vole sport, poštuju obaveze u školi i sve što su postigle, apsolutno su zaslužile. Sve članice prvog tima potekle iz naše škole, što su devojke koje su nekada nastupale u Mačvi danas majke, karijerno ostvarene žene, svršene studentkinje. Svaka devojka je dobar đak, primerna učenica i to je na ponos svih i čast za one koji rade sa njima – rekao je Aksentijević.
U odvojenim susretima sa dva sportka kolektiva, prvi čovek Grada, čestitajući na uspesima, naveo je da će Gradska uprava biti uvek podrška sportu i kolektivima koji su posvećeni razvoju mlađih kategorija i promociji sporta, ne samo u takmičarskom smislu, već i zdravog načina života.

Želimo još titula
-Rukomet je za mene velika emocija, a titula dokaz vrednog rada. Znamo da do udpeha vodi predan rad i na svakom treningu činimo sve kako bi još malo napredovali u odnosu na prethodni - rekao je Stefan Stojinović, član šampionske generacije Metaloplastike.
- Ponosne smo jer smo pokazale da ženski fudbal može biti još jedan prepoznatljiv znak Šapca. Naporno smo trenirali, jako smo želele pehar i teško je opisati osećaj posle uspeha. Cenile smo rivalke, ali se nismo uplašile, jedini zahtev trenera bio je da igramo fudbal, bez straha - naglašava Anđela Bešić, prvotimka Mačve.


-Ponosimo se ovakvim dostignućima. Grad će nastaviti da podržava sport, jer generacije koje dolaze, to i zaslužuju. Oni koji su stasavali ovde, danas treniraju nove mlade pobednike. Učinićemo sve da imaju uslove za rad, napredak. Želeo bih da svima sport bude deo života, ne mora svako biti šampion, ali sport je deo zdravog života, dobrodošao svakome. Bićemo podrška i siguran sam da ćemo se veseliti i u budućnosti uspesima ove dece. Grad Šabac je grad sporta i krupnim koracima kreiramo Šabac kao grad budućnosti, ali će sigurno ostati grad sporta – izjavio je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa