10. jun 2021.10. jun 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

AKCIJA STANARA IZ ULAZA 50/2 U ULICI PROTE SMILjANIĆA

Kad se komšije slože sve zablista

Stanari iz ulaza 50/2 u ulici Prote Smiljanića lako su se dogovorili kako da ulepšaju prostor ispred svoje zgrade. Prikupili su novac, zavrnuli rukave i na travnatoj površini posadili cveće. Nabavili su i kosilicu kako bi travnjak održavali, uskoro će biti postavljene klupe i sto, a očekuju i pomoć JKP „Starog grada“ kako bi ovaj ambijent potpuno zasijao.

-Pored zgrade bi trebalo nasuti zemlju da pad ide ka trotoaru, kako se voda ne bi zadržavala pored zida i izbetonirati stazu uz zgradu. Klupe i sto su već urađeni, treba da se postave. Pisali smo JKP „Stari grad“ u želji da dobijemo tuje koje bismo posadili pored staza. Odgovor još čekamo i nadamo se da će biti pozitivan, kaže Veroljub Gajić, penzioner i pokretač ove komšijske akcije.

Planova ima još dosta, ali za nešto više treba i dosta novca. Prostor je sam po sebi zahvalan za uređenje, jer ispred ove zgrade već postoji betonski plato sa žardinjerama, u koje su složni stanari takođe posadili cveće. Do trotoara ima dovoljno zelene površine koja je idealna za različite kreativne ideje.

-Imamo razumevanja za JKP „Stari grad“. Moraju da brinu o velikom broju javnih površina. Zbog toga sam kupio kosilicu i kada imam vremena sam pokosim travu. Tako budem siguran i da će svaki cvet ostati na mestu. Nadam se da će i oni imati razumevanja za nas i pomoći nam da naše ideje, koje su brojne, sprovedemo do kraja, kaže Veroljub.

Da je posao dobro obavljen vidi se i po reakcijama ostalih komšija koje zastaju da pogledaju ovaj cvetni travnjak.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa