10. jun 2021.10. jun 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

DAN OPŠTINE LjUBOVIJA

Bogat program i priznanja zaslužnim pojedincima

Od ponedeljka do petka gosti i građani Ljubovije imali su priliku da prate niz sportskih i kulturnih manifestacija. Podsećanja radi, u ponedeljak je organizovan sportski dan, utorak je bio posvećen deci, u sredu je bio dan knjige,četvrtak je bio rezervisan za centralnu proslavu Dana opštine, a petak je bio dan pozorišta
Na svečanoj sednici Skupštine opštine Ljubovija koja je održana u četvrtak dodeljena su priznanja zaslužnim pojedincima.

Proslava Dana opštine i jubileja 150 godina proglašenja Ljubovije za varošicu završena je u petak veče. Od ponedeljka do petka gosti i građani Ljubovije imali su priliku da prate niz sportskih i kulturnih manifestacija. Podsećanja radi, u ponedeljak je organizovan sportski dan, utorak je bio posvećen deci, u sredu je bio dan knjige,četvrtak je bio rezervisan za centralnu proslavu Dana opštine, a petak je bio dan pozorišta.

Na svečanoj sednici Skupštine opštine Ljubovija koja je održana u četvrtak dodeljena su priznanja zaslužnim pojedincima.

Za izuzetan doprinos razvoju i promociji opštine Ljubovija dodeljene su povelje: episkopu šabačkom gospodinu Lavrentiju, dr Nikoli Pantiću, ministarki trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjani Matić, košarkašu Branku Laziću i glumcu Nenadu Okanoviću.

Za poseban doprinos unapređenju naše opštine dodeljene su plakete: Milanu Kostiću, Zadrugar d.o.o, Veliki Majdan d.o.o, Branku Trijiću, Milanu Pantiću, Bojanu Grujiću, Radoju Simiću, KUD Azbukovica, AP Aleksandar Joković, Domu zdravlja Ljubovija, JP Ljubovija, Nenadu Nenadoviću, ŽKK Ljubovija, Košarkaškom savezu Srbije i FK Drina.

Plakete su posthumno dodeljene preminulim sugrađanima, a kojima opština duguje posebnu zahvalnost na sveukupnom doprinosu .

Dobitnici posthumnih plaketa su: Vladica Joković, Nikola Jovanović, Miloje Nikolić, Milan Petrović, Pantelija Jakovljev, Dragan Ilić, Ivan Nikolić, Borivoje Tešić, Miladin Mališić i Ljubisav Zarić.

Opština Ljubovija dodelila je zahvalnice za doprinos u promociji i unapređenju opštine, kao i pružanje nesebične pomoći u odbrani od poplava u junu prošle godine. Zahvalnice su dodeljene: Slavici Džinović (dopisnik RTS), Igoru Tešiću, Stefanu Radanoviću, Vojinu Drlačiću, Mihailu Gavriću, Slavku Pejiću, Branku Vasiljeviću, Darku Vasiću, Nikoli Gačeviću, Nemanji Vesiću, Nikoli Jeremiću, Aleksandri Lazić, Mariji Sarić Vasić, Bojani Tešić, Mili Smiljanić, Slobodanu Tofiloviću, Svetislavu Mijailoviću, Tamari Jovanović, Zoranu Rakiću, Radislavu Stanojčiću, „Girls code“ Hakaton, Ani Đukanović, Tamari Đurović i Mladenu Stepanoviću.

Po završetku sednice Skupštine opštine Ljubovija otvorena je svečana akademija „Ljubovija, prvih 150“. U dobro pripremljenom programu, gosti su mogli da se upoznaju sa Ljubovijom kroz njenu istoriju sve do danas.

Za kraj petodnevnog programa je u sali bioskopa odigrana predstava „Smrt čoveka na Balkanu“ u izvođenju Amaterskog pozorišta „Aleksandar Joković“. Uz ovacije i dodelu cveća, publika se zahvalila glumcima ali i svim učesnicama koji su dali svoj doprinos proslavi Dana opštine Ljubovija.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa