10. jun 2021.10. jun 2021.
Republičke nagrade  za Jevremovu školu
Osnovna škola „Jevrem Obrenović“

Republičke nagrade za Jevremovu školu

Đaci Osnovne škole „Jevrem Obrenović“ postigli su izvanredne rezultate na brojnim takmičenjima raznih nivoa
U školskoj 2020/2021. godini nastava se odvijala neposrednim putem i putem učenja na daljinu zbog epidemije zarazne bolesti COVID-19. Uprkos činjenici da se vaspitno-obrazovni rad realizovao u otežanim uslovima, đaci Osnovne škole „Jevrem Obrenović“ postigli su izvanredne rezultate na brojnim takmičenjima raznih nivoa. Spisak svih učenika bio bi dugačak, zato ćemo napraviti osvrt samo na republičke diplome. Na takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture učenice VIII4 odeljenja Jovana Pantelić i Dunja Topić su sa nastavnicom maternjeg jezika Svetlanom Tošić osvojile dve republičke nagrade. Učenik Ognjen Živanović takmičio se na tri državna takmičenja i to: iz fizike, matematike i informatike i računarstva. Osvojio je 1. mesto iz fizike zajedno sa nastavnicom Biljanom Gajić i 1. mesto iz informatike i računarstva u pratnji nastavnika Predraga Vasića. Na turniru iz matematike učenica Emilija Đurković je osvojila treće mesto, a i ekipno treće mesto zajedno sa Damjanom Đorđevićem, Urošem Prodanovićem, Lukom Vukovićem i Ognjenom Živanovićem.



Učenike je pratio nastavnik matematike Dragoljub Arsenović. Ni sportske aktivnosti nisu zapostavljene u Jevremovoj školi, te je tako učenik Strahinja Lukić osvojio srebrnu medalju u kategoriji 50 metara kraul stilom u plivanju, a Đorđe Živanović 7. mesto u kategoriji 50 metara leđnim stilom u pratnji nastavnika Miloša Paleževića.



Naša škola je jedina u celom okrugu uzela učešća na 27. Festivalu lutkarstva osnovnih škola (FLUOŠ). Tom prilikom je u kategoriji za najbolju lutkarsku predstavu OŠ “Jevrem Obrenović” osvojila Diplomu stručnog žirija za pravilan scenski govor, lepo izrađene lutke, dobre scenske efekte i uspešno upućenu pedagošku poruku, kao i Diplomu dečijeg žirija za najbolje izvedenu predstavu mlađeg uzrasta. U kategoriji takmičenja za nastavnike za najbolje pozorišne ginjol lutke 2. mesto na republičkom nivou osvojile su učiteljice Nataša Jovanović i Ana Vujković.
profesor srpskog jezika i književnosti Slavica Topić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa