10. jun 2021.10. jun 2021.
Uspeh učenika Škole  primenjenih umetnosti

Uspeh učenika Škole primenjenih umetnosti

Talentovani učenici Škole primenjenih umetnosti u prethodnom periodu višestruko su nagrađivani za svoje uspehe.

Prva nagrada za mladog Borisa
Na četvrtom foto-konkursu pod nazivom „Razglednica iz školske biblioteke“, koji je za učenike osnovnih i srednjih škola raspisalo Društvo školskih bibliotekara Srbije, u kategoriji učenika srednjih škola, prvu nagradu osvojio je učenik drugog razreda Škole primenjenih umetnosti Boris Čekić, a na istom konkursu pohvaljena je i učenica četvrtog razreda Dunja Popović.



Prvo mesto za Jovanu
Na 19. Smotri ćiriličke pismenosti – Čitaj lepo piši 2021, na konkursu za najbolji školski pismeni zadatak, prvo mesto osvojila je učenica prvog razreda Škole primenjenih umetnosti Jovana Sredić, dok je drugo mesto osvojio učenik trećeg razreda Aleksandar Petrović.
Konkurs za najbolji školski pismeni zadatak, za najlepši rukopis u pismenom zadatku i za ćiriličku kaligrafiju, gotovo dve decenije za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji, raspisuje Narodna biblioteka “Stojan Trumić“ iz Titela.



Sa Republičke smotre 12 nagrada
Na 25. Republičkoj smotri likovnog stvaralaštva za učenike srednjih škola, učenici Škole primenjenih umetnosti postigli su veliki uspeh :

- u oblasti kaligrafija - prvo mesto osvojila je Danica Kuzmanović, drugo mesto Ksenija Jevtić, treće mesto Anđela Đurić;

- u oblasti grafika - prvo mesto pripalo je Dimitriju Vasiću, drugo mesto Marku Jankoviću, treće mesto Jovani Tufegdžić;

- u oblasti fotografija - prvo mesto osvojila je Anđela Jerković, drugo mesto Dušan Stanojlović, treće mesto Ksenija Opanković;

- u oblasti crtež - prvo mesto pripalo je Jovani Stepanović, drugo mesto Dejani Šobić dok je treće mesto osvojila Jelena Mijailović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa