10. jun 2021.10. jun 2021.
dva srebra: m. poznanović

dva srebra: m. poznanović

ATLETIKA: SENIORSKO PRVENSTVO

DVOSTRUKA VICEŠAMPIONKA

Tri medalje za klubove sa ovog područja. Šampionat okupio najbolje seniorke i seniore u Kraljevu. Milica Poznanović najuspešnija. Gotovo 300 takmičara u svim disciplinama
Atletičarka AŠK Tempa Milica Poznanović izdvojila se među predstavnicima kraljice sportova ovih prostora na Prvenstvu Srbije za seniore u Kraljevu. Šapčanka je obezbedila sebi epitet dvostruke vicešampionke najjače konkurencije u našoj zemlji. Osvojila je srebrnu medalju u bacanju kugle i bacanju diska.

Disk je Milica dobacila do daljine od 42 metra i 30 centimetara, a bolja je bila samo neprikosnovena reprezentativka, olimpijka Dragana Tomašević, a drugo mesto u bacanju kugle doneo je hitac od 12 metara i 27 centimetara. Titulu je osvojila Mirjana Dasović.

Blizu odličja u obe discipline bila je i njena klupska koleginica Katarina Gačević. Svega devet centimetara je delilo Katarinu od bronze u disku, bacila je rekvizit 42 metra i 19 centimetara. Martina Pavlović se pozicionirala između Šapčanki. Gačevićeva je peta u bacanju kugle, 11 metara i 72 centimetra.

Treće srebro šabačkoj atletici doneo je Željko Todorović, član šabačkog „Cera“, drugi u Srbiji u disciplini 3.000 metara stipl. Stazu je prešao u vremenu 9:20,67, što je i njegov novi lični rekord.
Bronzu za naš okrug zaslužio je predstavnik badovinačkog „Sprinta“ Milan Čajić u skoku motkom. Preskočenih četiri metra i deset centimetara bili su dovoljni za postolje, iza dvojca Vojvodine Savića i Mijailovića. U istoj discplini nastupala su još tri skakača iz Badovinaca i redom se poređali iza klupskog kolege na četvrto, peto i šesto mesto, a to su: Đorđe Jovanović (3,80), Veljko Rosić (3,60) i Aleksandar Grnović (3,60). Pomenuti kvartet je trčao i štafetu 4 puta 400 metara i zauzeo četvrtu poziciju. Blizu odličja bili su i Rosić u bacanju koplja i Grnović u bacanju diska, ali su morali da se zadoovlje petim pozicijama. Grnović deveti u kugli, Jovanović ista pozicija u koplju.
Ukupno je u Kraljevu nastupilo gotovo 300 takmičara iz približno 60 klubova Srbije.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa