10. jun 2021.10. jun 2021.
SPREMAN ZA NOVI POČETAK
FILIP PEJOVIĆ, POMOĆNIK U STRUČNOM ŠTABU MAČVE

SPREMAN ZA NOVI POČETAK

Osetio da je vreme za kraj karijere. Radostan zbog novog početka. U Mačvi ostvario sve svoje snove. Klub pripada eliti i treba da teži novim dostignućima. Rekordi u amanet i želja da ih neko nadmaši
Imao je svega osam godina kada je prvi put zakoračio na veliki teren već onda omiljenog kluba iz komšiluka, šabačke Mačve. Vreme je zakoračilo u novi vek, kada je ušao u igru protiv smederevskog Železničara odigravši prvu od ukupno 512 seniorskih utakmica za svoj klub. Filip Pejović je posle više od tri decenije odlučio da poslednji put skine dres, šorts, štucne i kopačke. Zameniće ih trenerkom, ali boje i grb na srcu ne menja. Dosadašnji kapiten Mačve, rekorder, sada je pomoćnik u stručnom štabu. Promislio je, oslnivši se još jednom na svoj osećaj da je tako najbolje.

-Mačva je meni više od kluba i za nju vezujem svoju prošlost, sadašnjost i budućnost. U karijeri sam napredovao korak po korak, bez žurbe, uvek sa idejom da svaki novi nivo dosegnem kada sam spreman da odgovorim svim izazovima, to mi je cilj u trenerskoj karijeri, postepeni napredak, učenje, usavršavanje. Na klupskom planu želim da se maksimalno profesionalizuje stručni štab, da se kroz brigu o svakom detalju gradi tim koji igra dopadljiv, kvalitetan i rezultatski uspešan fudbal. Lično, želim da se usavršavam na svaki način i stičem licence svih kategorija do onog najvišeg nivoa.
Iza Pejovića su četiri superligaške sezone u Mačvi. Nije se šabački klub spasao eliminacije, međutim pozitivni tragovi superligaških dana su vidljivi. Šabac je dobio moderan stadion, kvalitetan pomoćni teren, ali ne samo to.

-Benefit je što smo vratili definitivno Mačvu na fudbalsku mapu u Srbiji, a dolazak najvećih klubova, dobre utakmice privukle su neke nove dečake da odaberu fudbal kao svoj sport i započnu da treniraju. Formirana je odlična baza iz koje se može, uz dobar rad, izgraditi dobar prvi tim. Dugoročni cilj kluba je upravo prvi tim u elitnom rangu baziran na produktima naše škole.

Dosadašnji kapiten odigrao je najviše utakmica za prvi tim Mačve, bio je standardan prvotimac kao jedan od najstarijih igrača u Super ligi. Mnogi ga vide kao sinonim kluba, ali iskrena želja je da ne ostane zauvek tako.

predaja trake: foto S. S.


-Čast je biti rekoreder Mačve, ponosim se tim, ali moja želja je da ne budem večno vlasnik najvećeg dostignuća, već da me neko prestigne, u dogledno vreme, kao i da me nadmaši rezultatski. Pokazali smo da Mačva može u Super ligi, ona tu sigurno pripada, verujem da kao klub treba da težimo u budućnosti osvajanju Kupa i plasmanu u neko od evropskih takmičenja, siguran sam da to Mačva može i zaslužuje.

Na fudbalski teren je stupio punog srca snova ogrnutih crvenom i crnom bojom. Jednu karijeru je završio, drugu započinje na istom mestu.

-Sve svoje snove sa Mačvom sam ostvario, gledajući Mačvu sam zavoleo fudbal, počeo da treniram, u najdražem dresu sam došao do prvog tima, napredovao do kapitena, postigao rekorder. Bio sam u teškim i srećnim trenucima tu, osetio nastupe od Srpske do Super lige, podizao sam šampionske trofeje u Srpskoj i Prvoj ligi, te karijeru završavam bez žala, istovremeno započinjem novu gde želim da rezultatski nadmašimo ono što smo postigli dok sam nastupao kao igrač.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa