6. oktobar 2011.6. okt 2011.
POČELA AKCIJA “USPORI U ZONI ŠKOLE“

GREŠKE U SAOBRAĆAJU BRIŠU ŽIVOT

Promocijom spota, brošure pod nazivom: “Ja sam dete i molim vas da me razumete“, propratnog materijala i kratkom pozorišnom predstavom u izvođenju “Veselog majmunčeta“, prošlog četvrtka u OŠ “Janko Veselinović“ u Šapcu počela realizacija projekta “Uspori u zoni škole“
U poslednjih pet godina u saobraćajnim nezgodama u Srbiji povređeno je preko 9.000 mališana, 151. je izgubilo život. Samo prošle godine, deca su bila učesnici u 1.657 nezgoda od kojih je 25. imalo tragičan ishod.Konkretno u Šapcu, u prvih osam meseci ove godine imamo dvadesetoro dece povređenih u saobraćaju. Skoro 60 odsto dece, učesnika u nezgodama su samostalni učesnici u saobraćaju. Ili pešaci ili vozači bicikla. Najugroženiji uzrast je od sedam do devet godina.
Da bi povećali bezbednost naših najmlađih sugrađana u saobraćaju Grad Šabac i JKP “Parking-Šabac“, organizovali su poučnu aciju “Uspori u zoni škole“. “Obrazovni paket“ sadrži: disk sa pesmom i spotom :“Zašto je za mene Šabac centar sveta“, brošuru u kojoj se pored prikaza šest najopasnijih situacija za decu u saobraćaju nalaze i najznačajniji saobraćajni znaci, svesku, majicu i flourescentni prsluk. Planiran je obilazak svih osnovnih škola na teritoriji Grada.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa