10. jun 2021.10. jun 2021.
četverac  k4-1. 000: foto: N. Radović (KSS)

četverac k4-1. 000: foto: N. Radović (KSS)

KAJAK: EVROPSKO PRVENSTVO

SEKUNDA DO POSTOLjA

Podmlađena reprezentacija. Subotić i Grujić blizu postolja. Uspešan debi Lagundžića. Bez medalja za nacionalni tim Srbije
Reprezentativci Srbije u kajaku, podmlađenog sastava, nisu uspeli da se okite medaljom na Evropskom prvenstvu u Poznanju, a najbliži tom cilju bio je kvartet na kilometarskoj deonici gde je jednu poziciju držao reprezentativac iz redova kluba „Zorka“.

Među 17 takmičara našla su se tri imena iz ovdašnjeg kluba. Jedna sekunda je delila od medalje Mihaila Subotića. On je veslao u četvercu na 1.000 metara zajedno sa Stefanom Vekićem, Anđelom Džobetom i Ervinom Holpertom. Uspešno su prošli kroz kvalifikacije i polufinale, da bi u velikom finalu nepunu sekundu ostali iza posade Rusije. Prvi Belorusi, drugi Mađari.

Junski rapsored
Kajakška sezona se zahuktava, kako na domaćoj, tako i međunarodnoj sceni. Mlade šabačke kajakaše tokom ovog meseca očekuje drugo kolo Mini kajak i pionirske lige Srbije, 19. juna. Minikajakaši „Zorke“ su lideri na tabeli. Reprezentativce od 24. do 27. juna očekuje Evropski šampionat za juniore i mlađe seniore takođe u Poznanju, gde su Šapčani velike uzdanice selektora.


-Dobar rezultat za našu relativno neiskusnu posadu. Možemo biti zadovoljni plasmanom u finale, ostaje žal za odličjem, no konkurencija je jaka, trka brza i pružili smo maksimum. Nastup je zalog za budućnost – rekao je Subotić.

Naš olimpijac iz Rio de Žaneira, Nebojša Grujić nastupao je u dve discipline. U dvosedu na 200 metara veslao je sa Markom Dragosavljevićem i svoj put su, posle uspešnih kvalifikacija, završili u polufinalu šestim mestom u svojoj grupi, a uspešniji je bio u četvorosedu na 500 metara. U čamcu gde su uz njega sedeli: Marko Dragosavljević, Marko Novaković i Vladimir Torubarov, plasirao se do finale gde je u izjednačenoj trci zauzeo šestu poziciju, a ni ceo sekund nije bio sporiji od bronzane medalje Rusije.

b. lagundžić: foto N. R. (KSS)


Debi na seniorskom nivou Evropskog šampionata u Poljskoj je zabeležio i Šapčanin Branko Lagundžić. Branio je boje Srbije u jednosedu na 500 metara. Na prvom takmičenju stigao je do B finala, gde je kroz cilj prošao treći, što je u zbiru bila 12. pozicija.

-Bilo je blizu finale, međutim vrlo sam zadovoljan nastupom, ipak sam debitovao na ovom nivou. Osetna je razlika među seniorima i zahteva vreme, uz naravno jak trening da se prviknete na sve. Zahvalan sam selektoru na pozivu i nadam se da će rezultati biti sve bolji u narednom periodu – naglasio je Lagundžić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa