17. jun 2021.17. jun 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

U ŠAPCU OBELEŽEN SVETSKI DAN DOBROVOLjNIH DAVALACA KRVI

Priznanja za humanost iz vena

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić i predsednik Crvenog krsta grada prim. dr Miroslav Popović u Gradskoj kući priredili prijem i uručili prigodne nagrade ( ručne časovnike i drugo) onima koji su 50 i više puta dobrovoljno dali krv
-Simbolično grad želi da se na ovaj način zahvali ovim humanim ljudima, koji su pravi heroji, jer su u teškom vremenu delovanja korona virusa nastavili svoje humano delo. Oni su pokazali da su humani i zdravi. Želimo da im izrazimo naše poštovanje, naglasio je prošlog ponedeljka u Gradskoj kući Pajić. On je obećao da će ovim humanitarcima u znak zahvalnosti grad oganizovati besplatan izlet.
Tako je nastavljena lepa tradicija, smišljeno baš na ovaj dan.

-Mnogo je onih koji su krv dobrovoljno dali više od 50 puta. Njih pet je dalo krv 75 puta. Podsticaj njihove humanosti za mlade je svakako veliki. Pokazali su da su osim humanosti zdravi i neka ih Bog čuva, poručio je predsednik gradske organizacije Crvenog krsta Šabac prim.dr Miroslav Popović.

Zoran Jovanović iz Jevremovca krv je dobrovoljno dao 279 puta. Sa ovom humanom aktivnošću započeo je kad mu je bilo 19 godina. Kaže da mu se svidelo i nije prekidao.

Slično razmišlja i njegov kolega Dragan Stepanović iz Šapca , koji je dragocenu tečnost dao 82 puta.
On se zahvalio organizatorima i istakao da mu ovo priznanje puno znači ali i obavezuje.

Slavko Radovanović iz Crvenog krsta Šabac, zahvalio je na pažnji koju grad redovno iskazuje prema dobrovoljnim davaicima krvi. On je dodao da to cene i u Institutu za transfuziju krvi Srbije, rekao je Radovanović.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa