17. jun 2021.17. jun 2021.
Najlepši motori i najbolja rok žurka
MOTO SKUP 16, 17. i 18. JULA NA HIPODROMU

Najlepši motori i najbolja rok žurka

Prvi put na moto skupu će nastupiti Zabranjeno pušenje (sarajevsko) i nova rok zvezda Isak Šabanović. Pored večernjih svirki, mnogi Šapčani se najviše raduju i defileu motora kroz grad, koji ni ove godine neće izostati
Moto skup u organizaciji Moto kluba „Čivija“ ove godine će se održati 16, 17. i 18. jula na staroj lokaciji – Šabačkom hipodromu. Umesto tradicionalno, poslednjeg vikenda u maju, termin je pomeren zbog epidemijske situacije, kako bi se omogućila bezbednost svim učesnicima i posetiocima. Skup će biti posvećen Dejanu Isakoviću Bosancu, istaknutom članu kluba, koji je u aprilu izgubio bitku sa koronavirusom.
Prvi put na moto skupu će nastupiti Zabranjeno pušenje (sarajevsko) i nova rok zvezda Isak Šabanović. Pored večernjih svirki, mnogi Šapčani se najviše raduju i defileu motora kroz grad, koji ni ove godine neće izostati.
-Drago nam je što, posle više od godinu dana pauze, ponovo možemo da organizujemo skup, okupimo se i ugostimo naše prijatelje iz zemlje i inostranstva i da građanima Šapca ponudimo još jednu dobru rok žurku. Istovremeno, ovo će za nas biti najtužniji skup jer ga prvi put organizujemo bez našeg Deje Bosanca. Ovu priliku ćemo iskoristiti da još jednom sve one koji su ga poznavali podstimo na njega, a one koji nisu da upoznamo sa bar malim delom onoga što je radio i bio, kaže Bojan Radukić iz MK “Čivija”.

Na početku svake sezone posebno apelujemo na mlade vozače da koriste kompletnu i kvalitetnu opremu, jer se ona ne nosi zbog straha od kazni, nego služi da sačuva život


Kao i uvek posebna pažnja posvećuje se bezbednosti motorista u saobraćaju. „Čivija“ svaku priliku koristi da promoviše bezbednu vožnju, kako sa lokalnim Savetom za koordinaciju poslova bezbednosti u saobaćaju, tako i sa republičkom Agencijom za bezbednost saobraćaja. Svaki moto skup, godinama unazad, počinje kampanjom „Nosi kacigu“. Ono na šta čanovi „Čivije“ stalno apeluju jeste, da je pored kacige, za vozače motora podjednako važna i ostala oprema. Svoje kolege uvek podsećaju da nije važno koliko brzo, nego koliko dugo voze. Međutim, koliko god motoristi bili savesni i oprezni, često su uzrok njihovih nezgoda drugi vozači.
-Iskusni vozači motora znaju koliko je važno da budu oprezni, koriste adekvatnu opremu i poštuju saobraćajne propise. Na početku svake sezone posebno apelujemo na mlade vozače da koriste kompletnu i kvalitetnu opremu, jer se ona ne nosi zbog straha od kazni, nego služi da sačuva život. Ove, kao i prošle godine, nismo imali zvanično otvaranje sezone, kada defileom kroz grad skrenemo pažnju drugim vozačima da će nas, sa lepim vremenom, biti više na ulicama. Oni treba da znaju da smo tu, da motor mnogo lakše od automobila postigne ubrzanje i da za nas svaki pad sa motora može biti koban. Posebno skrećemo pažnju vozačima traktora da ne voze neosvetljeni. Naravno, apelujemo na sve vozače da nikada pijani ne sedaju da voze. Nadamo se da će se i posetioci našeg skupa, kako motoristi, tako i gosti koji dođu automobilima, pridržavati ovoga, navodi Aleksandar Madžarević Saler, predsednik Moto kluba “Čivija”.
Očekuje se da će i ove godine kroz kapije Šabačkog hipodroma proći više hiljada ljudi tokom održavanja moto skupa. „Čivijini“ bajkeri svoju humanu misiju nikada ne prekidaju, pa će, kao i uvek, deo sredstava biti odvojen za nečije lečenje.
Moto skupovi koje organizuje MK „Čivija“ čak devet puta su, od strane Moto asocijacije Srbije, proglašavani za najbolje u zemlji.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa