17. jun 2021.17. jun 2021.
Snalaženje i druženje na Savi
ZA VIKEND SKUP IZVIĐAČA U ORAŠCU

Snalaženje i druženje na Savi

Savez izviđača Šapca za vikend organizuje skup na kom će se okupiti 50-ak mladih izviđača iz cele Srbije. Skup će biti u Orašcu pored Save, a dolazak izviđača se očekuje u petak uveče.
Predviđen je izviđački program, a vatrogasci – spasioci će učesnicima održati predavanje kako da pravilno postupaju sa vatrom i ugase je u određenim situacijama.
-Planirano je za subotu jutarnje postrojavanje i deljenje u vodove. Nakon toga će vatrogasci, sa kojima imamo tradicionalno izuzetnu saradnju, održati predavanje. Posle toga po vodovima jedni čiste šumu, drugi veslaju u kanuima, kajacima, voze se katamaranom, čamcima i smenjivaće se da svi prođu sve programe. Izviđači su uglavnom starosti od 7 do 17 godina. Dolaze odredi iz Subotice, Kikinde, Obrenovca, Čačka, Loznice i Banovića iz Bosne i Hercegovine, navodi Miodrag Reljić, starešina odreda porečana “Savski Čivijaši”.
Na mestu održavanja skupa mladi izviđači će postaviti i svoje šatore.
Iako izviđaštvo u Šapcu ima tradiciju dužu od veka, poslednjih godina je naročito važno privući decu na ovaj put. Pored toga što će naučiti da se snađu u prirodi, više vremena će provoditi u zdravoj sredini družeći se sa svojim vršanjacima, umesto sati i sati pored ekrana telefona i kompjutera.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa