17. jun 2021.17. jun 2021.
Kanalizacija i gasifikacija u prioritetu Opštine
VITALNI PROJEKTI I JEDNOGLASNA PODRŠKA ODBORNIKA SKUPŠTINE
OPŠTINE BOGATIĆ

Kanalizacija i gasifikacija u prioritetu Opštine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Programu razvoja Srbije do 2025. godine uvrstio završetak poslova oko izgradnje kanalizacione mreže u ovoj lokalnoj samoupravi. Odbornici opštinskog parlamenta podržali Program gasifikacije naselja i Odluku o finansijskoj podršci domaćinstvima u procesu energetske efikasnosti
Za efikasan i brz iskorak opštine Bogatić u „porodicu“ razvijenih i atraktivnih sredina za ulaganje kapitala, od izuzetnog značaja je najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da u prioritet stavi ovu lokalnu samoupravu za nastavak i završetak poslova oko kanalizacione mreže. Ovome treba dodati i odluku odbornika Skupštine opštine Bogatić, na nedavno održanom 10 po redu skupštinskom zasedanju o usvajanju Programa gasifikacije naselja na teritoriji opštine Bogatić i predloga Odluke o finansijskoj podršci domaćinstvima u procesu energetske efikasnosti. Tu je po značaju sigurno i usvajanje Pravilnika o sufinansiranju mera energetske efikasnosti.

Sve pomenuto, veoma dobro je uočio i zamenik predsednika opštine Bogatić Teodor Teodorović, naglašavajući potrebu za još efikasnijim i bržim radom, što bi skupa ovoj lokalnoj samoupravi obezbedilo primamljiviji prostor za investiranje. Krajni cilj je veća zaposlenost i bolji život građana.

-Radi se o životnim potrebama ljudi. Na jednoj strani je profit investitora, a na drugoj svestranije zadovoljavanje potreba naših građana, što skupa obezbeđuje opstanak na ovim prostorima, komentariše Teodorović na pomenutoj sednici opštinskog parlamenta i dodaje da investitori biraju mesto gde za njih postoje najbolji radni uslovi, u šta naravno spada i kompletna komunalna infrastruktura, a pre svega rešeno pitanje vodovoda i kanalizacije.

Po značaju u istu ravan se stavlja energetska efikasnost.

Vredan impuls ovom delu Mačve dat je i nedavnom posetom potpredsednice Vlade Srbije i ministarke za rudarstvo i energetiku prof. dr Zorane Mihajlović opštini Bogatić. Osim razgledanja i isticanja Mačvanskog toplovoda, na vrelu vodu, prvog ovakve vrste u Srbiji visoka gošća je pokrenula i pitanje energetske efikasnosti sa potrebom veće zaštite i očuvanja zdrave prirodne okoline. U tom pogledu gasifikacija se nameće kao neizostavno rešenje. Pojedinačno priključenje domaćinstava na budući gasovod, koštalo bi građane između 600 i 700 evra, procenjuje zamenik predsednika opštine Teodor Teodorović, a na isti se mogu priključiti i privredni subjekti.

Opština je za finansijsku podršku domaćinstvima u procesu energetske efikasnosti opredelila dva miliona dinara. Sufinansiraće i mere energetske efikasnosti na osnovu Pravilnika o istom koji je između ostalog usvojen na pominjanoj sednici Skupštine.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa