17. jun 2021.17. jun 2021.
foto: radjevina.info

foto: radjevina.info

FUDBAL: NIŽE LIGE

Slavlje u Rađevini

Krupanj je i zvanično dobio srpskoligaša prethodnog vikenda. Rađevac koji naredne sezone proslavlja vek postojanja ostvario je istorijski plasman među trećeligaše. Naredne sezone će u Krupnju gostovati nekadašnji pobednik Kupa SCG i učesnik Kupa UEFA Smederevo, eks superligaši: Sloboda, Mladi Radnik, Borac (Č), takođe nekadašnji predstavnik u UEFA kupu.

Sloga iz Bogosavca je osvojila najviše bodova, 77, postigla najviše golova ubedljivo, primila značajno manje od svih rivala, pretrpela samo jedan poraz, ostvarila je 12 duplih pobeda, ima najbolji učinak na domaćem i gostujućem terenu, završila je sezonu sa 27 mečeva bez poraza, ali slave u Rađevini. Oduzetih devet bodova Slogi još u jesenjoj polusezoni, ispostavilo se na kraju kao ključno u borbi ove ekipe i Rađevca za prvo mesto. Narandžasti su imali 69 bodova, Sloga 77-9, dakle 68. U Bogosavcu igra vicešampion i naredne sezone će morati da nastupa u zonskom rangu.

Petkovica, Trbušac, Belotić
Na ovim lokacijama tokom predstojećeg vikenda odlućivaće se o šampionima ili bi bar tako moglo biti. U Okružnoj ligi je preostalo još dva kola, no ukoliko Cer pobedi Sinđelić, ekipu u grčevitoj borbi za opstanak, obezbediće titulu, najveći uspeh u istoriji kluba i drugu uzastopnu promociju. Samo njihov neuspeh i pobeda Drine u Brasini čuva nadu Badovincma.
Međuopštinska liga će biti okončana za vikend, a meč lopte za slavlje imaju Trešnjevka u večitom derbiju protiv Dobrave, na svom terenu i Lipolist kome je i bod dovoljan na gostovanju u Belotiću. Porazi sadašnjih lidera ostavljaju mogućnost za Radnički iz Koceljeve i Milicionar Bogatić.


Put nižeg ranga moraju: Mladost (DD), posle samo jedne sezone u četvrtom rangu, Spartak (Lj), već ranije bez šanse u poslednjem kolu, kao i Radnički Klupci, nekadašnji drugoligaš. Među zonaše ove grupe naredne sezone, iz Srpske lige sigurno stižu Železničar (Lajkovac) i Budućnost Krušik Valjevo, odnosno Strmovo, dok borbu za još jedno mesto vode Cer i Drina, s tim što su Petkovičani mnogo bliže prvom mestu u Mačvanskoj okružnoj ligi.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa