17. jun 2021.17. jun 2021.
zlato za željka: fb profil

zlato za željka: fb profil

ATLETIKA: BALKANSKO PRVENSTVO

TODOROVIĆ NA TRONU

Atletičar Cera se popeo na tron Balkana u svojoj kateogoriji 3.000 metara stipl. Lični rekord i norma za Evropsko juniorsko prvenstvo. Nastupali i Milica Poznanović, odnosno Đorđe Jovanović
Šabačka atletika i klub „Cer“ dobili su šampiona Balkana u juniorskoj kategoriji u Istanbulu. Jedan od najboljih dugoprugaša ove kategorije u Srbiji Željko Todorović osvojio je zlatnu medalju u svojoj omiljenoj disciplini, 3.000 metara stipl gde je dominantno slavio u jakoj konkurenciji. Iza sebe je ostavio Karatekera (Turska) i Dumitrua (Rumunija).

Željko je trčao fantastičnu trku i prvo mesto osvojio u vremenu devet minuta, 12 sekundi i 68 stotih delova sekunde što je istovremeno i njegov lični rekord, odnosno norma za Evropsko juniorsko prvenstvo čiji domaćin je Talin (Estonija) od 15. do 18. jula.

Željko je nastupao u dve kategoriji, trčao je i na 5.000 metara i tu je osvojio prvog dana 14. poziciju.
Blizu medalje za naš kraj bio je i takmičar badovinačkog „Sprinta“ Đorđe Jovanović, reprezentativac u višebojima. Odličje jeste bilo blizu, ali se na kraju morao zadovoljiti četvrtim mestom desetoboja uz osvojenih 6.136 bodova. Bronza je ostala daleko 163 boda.

Milica Poznanović, članica AŠK Tempa borila se u disciplinama kugla i disk na Šampionatu u Istanbulu. Hitac diska od 43 metra i 52 centimetra doneo joj je deveto mesto prvog dana Balkanskog prvenstva, a potom je kuglu dobacila do 12 metara i 16 centimetara što je donelo šestu poziciju. Srbija je ukupno osvojila 12 medalja.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa