24. jun 2021.24. jun 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

MEŠTANIN ŠEVARICA ZATRAŽIO ZAŠTITU OD OBESNE DECE

Najveća odgovornost na roditeljima

„Jedan je punoletan i navraća mlađu decu da mi lupaju kuću. Sve po dvorištu je uništeno. Ulazili su mi čak i u kuću i polomili sto. Obraćao sam se direktoru škole, išao u Mesnu kancelariju, zvao policiju. Niko nije reagovao. To se ponavlja svako leto, čim dođe 9 sati uveče“, tvrdi Jovica. „Razgovarali smo sa roditeljima te dece. Oni su svi maloletni. Imaju i deca svoju stranu priče, kažu da su bili isprovocirani. Naravno, to nije razlog za takvo ponašanje i nadamo se da će roditelji kroz razgovor uspeti da utiču na njih“, ističe predsednik MZ Ševarice
Jovica Joldić iz Ševarica prošle sedmice se u očaju obratio redakciji “Glasa Podrinja“. Tvrdi da već godinama trpi nasilje od strane maloletnika iz tog i susednog sela. Kuća mu se nalazi pored škole i školskog dvorišta gde se deca uveče okupljaju.

-Jedan je punoletan i navraća mlađu decu da mi lupaju kuću. Sve po dvorištu je uništeno. Ulazili su mi čak i u kuću i polomili sto. Obraćao sam se direktoru škole, išao u Mesnu kancelariju, zvao policiju. Niko nije reagovao. To se ponavlja svako leto, čim dođe 9 sati uveče. Nikom ništa nisam kriv. Tražim samo da me puste da živim, potreseno priča Jovica.

Tražim samo da me puste da živim


Živi sam poslednjih pet godina, od kada mu je umro otac. Kaže da se jednom ženio, ali nije imao sreće u braku i nema dece. Posle svih vapaja da ga neko zaštiti rešio je da se obrati medijima sa nadom da će neko reagovati ukoliko se čuje njegova priča.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Ševarice Dragorad Đuričić kaže da su obavešteni o ovim incidentima. Kaže da će pomoći svom meštaninu koliko mogu.

-Razgovarali smo sa roditeljima te dece. Oni su svi maloletni. Imaju i deca svoju stranu priče, kažu da su bili isprovocirani. Naravno, to nije razlog za takvo ponašanje i nadamo se da će roditelji kroz razgovor uspeti da utiču na njih. Prema saznanjima koja imam, obaveštena je i Fondacija “Humano srce” kako bi Joldiću pomogla da obnovi kuću. Nisu sve deca oštetila, ali je on u nezavidnoj situaciji, živi sam i treba mu pomoći. Savet će se potruditi da u narednom periodu postavi mrežu između igrališta i Jovicine kuće, kako bi sprečili da lopta ili bilo šta drugo preleti u njegovo dvorište, kaže Đuričić.

Nadamo se da će i roditelji dece postupiti savesno u ovom slučaju.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa