24. jun 2021.24. jun 2021.
već šampioni: fk Cer (P) (foto: FB strana kluba)

već šampioni: fk Cer (P) (foto: FB strana kluba)

FUDBAL: NIŽE LIGE

Poslednje kolo

Borba Majura i Sinđelića od koje strepe Sloboda (Salaš Crnobarski) i tim u MOL Jadar. Šampion gostuje u Majuru, Štitar putuje u Lipnicu. Majurci u prednosti, pobeda garant opstanka
Mačvanska okružna liga završava tokom vikenda dugu, napornu i specifičnu sezonu. Nadaju se svi da prvi i poslednji put regularni deo sezone traje do kraja juna, ali kako nema baraža ove sezone, čak i nedelju dana je kraća. To je ipak sporedno, najvažnije je da će ishodi u poslednjem kolu petog ranga uticati ne samo na poredak tabele ovog ranga, već i sudbine ekipa u međuopštinskom rangu okončanom prethodnog vikenda. Ne treba zaboraviti lige će biti skraćene za po dva tima već u sezoni 2021/22.

Po pitanju šampiona u Okrugu dileme nema. Cer Petkovica je obezbedila bodom protiv Lipnice drugu uzastopnu promociju i istorijski plasman u zonski rang. Drina ima tri boda manje, ali lošiji međusobni duel i nema ni matematičku šansu da promeni poredakna vrhu. Već je izvesno da će u Okružnoj ligi naredne sezone igrati Radnički Klupci i Mladost (Donji Dobrić), neuspešni u Zoni i šampioni tri grupe međuopštinskog ranga: Lipolist, Radnički (K) i Jedinstvo (MZ). U niži rang, šesti u piramini, će šest ekipa. Bez nade u spas su: Mladost (PP), Sloga (K), Duško, gotovo izvesni Gučevo i Mladi Borac, te je dilema da li će se spasiti OFK Majur ili Sinđelić. Majur dočekuje novog šampiona, dok u Lipnici gostuje Jedinstvo (Š). Kako su Majurci bolji u međusobnom odnosu sa Sinđelićem pobeda ih zadržava u Okružnoj ligi bez obzira na ishod drugog meča.

Novi u MOL Pocerina su: Dobrava Žabar, Dumača, Sloga (K), Mladost (PP), koceljevački Radnički je u višem rangu, a u niži rang će: Cerić, Petrovac, OFK Varna, PSK Provo i Rankovac. U grupi Mačva novajlije će biti: Duško, Mladi Borac, odnosno Sloga Duvanište i Stojan Lazarac, viši rang je obezbedio Lipolist. Eliminisani su: Premijer, Zadrugar, Partizan (D), Omladinac (B), Mladost (MM), dok će u niži rang morati i Sloboda (SC) ukoliko se Majur ne spase u Okrugu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa