24. jun 2021.24. jun 2021.
Ponovo derbi Podrinja
FUDBAL: SEZONA 2021/22.

Ponovo derbi Podrinja

Fudbalski savez Mačvanskog okruga neće, posle četiri godine, imati predstavnika u Super ligi nardne sezone. Elitu je napustila Mačva i u narednoj sezoni će se takmičiti u Prvoj ligi, što će oživeti i zvanični derbi Podrinja kroz duel Mačve i Loznice. Dva tima stidljivo najavljuju da bi se mogal uključiti u borbu za Super ligu iako prepuštaju ulogu favorita drugima. Poslednji prvenstveni međusobni duel odigrala su dva tima 23. marta 2014. kada je u Šapcu, u okviru SL „Zapad“ bilo 0:0.
Šapčani sezonu otvaraju duelom protiv Budućnosti u Šapcu, potom sledi Železničar. Pomenuti derbi protiv Lozničana, prvi od dva, kuglice su smestile u 4. kolo, a domaćin će biti Loznica.

Kroz baraž mesto u istom rangu obezbedili su Mladost Novi Sad i Timok Zaječar. Podsećamo, ove sezone prvo mesto u Srpskoj ligi nije garantovalo viši rang, već su usledili baraž mečevi šampiona četiri grupe. Iako su Teleoptik i Sloga Požega imali uloge favorita, među drugoligaše su se plasirali Novosađani i Zaječarci. Konkurenciju Mačvi, uz pomenute čine još: Kabel, IMT, Žarkovo, Grfičar, Budućnost, Radnički SM, Železničar Pančevo, Zlatibor, Rad, Javor, Inđija, OFK Bačka.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa