24. jun 2021.24. jun 2021.
foto: ssš

foto: ssš

SEOSKE IGRE SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE

Novi format takmičenja

Izmenjen sistem tradicionalnih igara seoskih mesnih zajednica. Nastupaju reprezenti šest MZ u deset disciplina. Manje učesnika, ali draž nije umenjena ističu u Organizacionom odboru
Ovogodišnje izdanje Seoske olimpijade biće istovremeno i nastavak tradicije sportskog nadmetanja devojaka i momaka sa seoskog područja, ali i promocija novog formata Igara. Od ove godine Igre su deo Seoskih igara Sportskog saveza Srbije, a Sportski savez Šapca je organizator za okružni nivo.
Novina je da umesto tri, Igre traju jedan dan, te da sada pravo učešća imaju samo oni koji žive na području Mesne zajednice čije boje brane, što dokazuju adresom u ličnoj karti. Ekipa broji 20 članova, od kojih najmanje pet moraju biti žene ne mlađe od 15 godina. Program obuhvata deset disciplina.
Preneseno na konkretan nivo Seoske igre za naše područje zakazane su za nedelju, 27. jun na terenima OŠ „Stojan Novaković“ na Letnjikovcu. Učestvovaće šest seoskih mesnih zajednica, a nadmetaće se u tri sportske discipline (šah, odbojka i futsal) i sedam tradicionalnih nadmetanja poput nadvlačenja klipa, bacanje kamena s ramena, skok iz mesta, rvanje...

Neće biti uobičajenih pobednika po svim disciplinama, već će samo biti proglašen sveukupni pobednik koji stiče pravo nastupa na regionalnom takmičenju koje je naredni nivo.

-Manje je učesnika, kraće traje, ali smo sigurni da draž nije umanjena i da će uživati i učesnici i posetioci. Mi smo kraj gde ljudi vole da se nadmeću i da se druže, a Igre objedinjavaju obe stvari. Sigurni smo da će to biti lep sportski dan, uvereni da će pobediti fer plej i da će svi poneti pozitivne utiske sa Letnjikovca – rekao je predsednik Organizacionog odbora Sreten Radovanović.
Otvaranje je zakazano za 09:30 na terenima na Letnjikovcu, a takmičenje će trajati do popodnevnih sati.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa