24. jun 2021.24. jun 2021.
Tri nastupa za tri zlata
NOVI USPEH ŠABAČKIH BALERINA „ASOLUTA“

Tri nastupa za tri zlata

Na prvom „Dens open“ festivalu na Paliću tri puta su izašle na podijum i osvojile tri zlatne medalje. “Veliki gradovi imaju velike škole, klubove. Mali Šabac ima nas da pobedimo te velike. Ljubav prema baletu je ulaznica u ovu sekciju, poručuje Tara Cvetković, balerina i koreograf
Nije više u domenu čuda da u Šabac stižu zlatne medalje sa baletskih takmičenja. Postalo je sasvim normalno da kada Tara Cvetković ode na neko takmičenje, ona tamo i pobedi. Sada su i njene „Asolute“ (Assolute) iz baletske škole u „Abraševiću“ počele da je prate.
Na prvom „Dens open“ (Dance open) festivalu na Paliću tri puta su izašle na podijum i osvojile tri zlatne medalje. Male „Asolute“ starosti od 4 do 8 godina osvojile su prvo mesto u svojoj kategoriji, a nakon toga i zlato sa Tarom. Uveče je Tara drugi put nastupila u kategoriji seniora i pobedila. Sledećeg dana stiglo je obaveštenje i da je njen nastup proglašen za najbolji.
Takmičenje je bilo međunarodno. Ukupno 241 nastup u 10 kategorija, a igralo se na otvorenom, na Velikoj terasi.
-Drago mi je da sam na ovom takmičenju bila sa mojim balerinama i da sam imala podršku svih koji su mi bitni. To su, pre svega, moje „Asolute“ zajedno sa njihovim predivnim roditeljima, zatim „Abrašević“, koji je obezbedio prevoz i uslove za vežbanje. Dočekao nas je fantastičan prijem domaćina, organizatora, i njihovih sponzora. Mi igramo nesvakidašnje i veoma zahtevne koreografije. Išlo nas je deset igrača, uz neverovatnu energiju i podršku naših roditelja. Koreografije sam sama radila, ali sam ih sa mojim „Asolutama“ stvorila i mnogo sam ponosna na njih, ističe Tara.
Na festivalu održanom pre mesec dana u Novom Sadu devojčice su osvojile dve zlatne medalje. Dunja Nešić bronzu u kategoriji juniora, kao i Tara na svom prvom seniorskom nastupu. Njih dve u duetu takođe su bile najbolje. Ukupno 6 zlatnih i dve bronzane medalje za samo 30-ak dana donele su Tara i njene balerine u Šabac.
Helena Divnić, Lara Selenić, Lena Đurić, Aleksandra Marković, Milica Ilić, Teodora Dragićević, Lenka Popović, Petra Stanimirović, Angelina Vlahović, Katarina Stekić – dva puta su bile na takmičenjima i za četiri izlaska na binu osvojile isto toliko zlatnih medalja.
-Balet je pretežak i predivan. Zato i jeste u rangu vrhunske umetnosti. Veliki gradovi imaju velike škole, klubove. Mali Šabac ima nas da pobedimo te velike. Na Palić smo otišli po pozivu, a tome je doprineo uspeh na „Spring festu“ u Novom Sadu. Upisane smo na velikoj mapi kao zlatni igrači. Deo mojih snova se ostvario i u mom gradu. Ono što sam ja učila u Beogradu, jer nisam mogla u Šapcu, i za šta sam se školovala mogu da pružim deci koja to žele. Samo takve i igraju sa mnom u Abraševiću. Hvala mojim balerinama što su jedinstvene, hrabre, istrajne, posebne, što su sa mnom u ovoj prelepoj vrhunskoj umetnosti. Hvala KUD-u “Abrašević” na velikom i sjajnom potezu da Šapcu daruje pravi balet, kroz svoju baletsku sekciju. Ljubav prema baletu je ulaznica u ovu sekciju, poručuje Tara.
Prošle godine, u oktobru Tara i Dunja su takođe na „Spring festu“ (pomerenom za jesen zbog epidemije) osvojile tri zlata, u solo nastupima i duetu. Dunja im se, ovog puta, zbog povrede noge nije pridružila. Ipak, navijala je za svoje drugarice svim srcem. Dobro se oporavlja i već na sledećem takmičenju će biti svi zajedno.
Vrata tog sledećeg takmičenja su se sama otvorila. Tara je kao nagradu za najbolji nastup na Paliću dobila plaćenu kotizaciju za „Dens nau“ (Dance now) takmičenje u Vrnjačkoj Banji 15. jula.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa