1. jul 2021.1. jul 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

ZAVRŠEN PROJEKAR PREKOGRANIČNE SARADNjE “LAJF SUPORT”

Još jedno vozilo mobilnom palijativnom timu

Treće vozilo iz programa prekogranične saradnje “Suport lajf” (Support life) stiglo je u Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić”. Projekat realizuju Srbija i Hrvatska, u okviru IPA programa, koji finansira Evropska unija.
Ranije je kroz ovaj projekat šabački Dom zdravlja dobio jedno sanitetsko i jedno putničko “Fordovo” vozilo.
Akcenat je na pomoći starim i bolesnim, posebno u ruralnom području. Vozilo koje je je sada dobijeno, Dačija Sandero, koristiće mobilni palijativni tim Doma zdravlja.
-Za zaposlene našeg Doma zdravlja ovo je važan događaj. Srećni smo i ponosni što smo uključeni u projekat ptekogranične saradnje sa Hrvatskom. Partneri iz Srbije smo Karitas i mi. Ovo vozilo će koristiti za terenski rad mobilni palijativni tim, kako bi stigli do najudaljenijih sela, do socijalno ugroženih i pacijenata koji su u terminalnoj fazi bolesti, odnosno najteži pacijenti. Brinuće ne samo o zdravlju tih pacijanata, nego i o članovima njihovih porodica, davati im savete... Projektom smo bili u obavezi da oformimo karoteteku od minimum 200 pacijenata. Sada imamo 247 pacijenata obolelih od najtežih bolesti, ali broj se stalno menja, navodi direktorka šabačkog Doma zdravlja dr Jasmina Stanković.

"Glas Podrinja"


Projekat, koji je počet 1. maja 2019. završen je 30. juna. Mobilni palijativni tim će i dalje biti angažovan.
Pored opreme koju je Dom zdravlja dobio, zaposleni su prošli i obuke kako bi kvalitet usluge u oblasti palijativne nege bio što bolji.
-Ozbiljan rad tima Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić” u projektima prekogranične saradnje. Kada se napišu dobri projekti velika i značajna sredstva mogu da dođu u Šabac. Oko 210.000 evra je vrednost projekta. Dom zdravlja učestvuje u ovakvim projektima, a Grad to svesrdno podržava. Pored ovog vozila dobijena su i dva laptopa, mobilni, ultrazvučni aparat, sve što je neophodno da bi zdravstvena usluga bila što kvalitetnija i sve dostupnija. Radimo u interesu građana Šapca i pravimo od Šapca grad budućnosti, rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa