1. jul 2021.1. jul 2021.
Anđelika pobednica dana
ODRŽAN PRVI TRKAČKI DAN SA PUBLIKOM NA ŠABAČKOM HIPODROMU

Anđelika pobednica dana

Anđelika, vlasnika Dženana Šabotića,
u treningu kod Bojana Šendekovića i sa Italijanom Kristijanom Gnesijem u sedlu, pobedila je u trci dana “Omice i ždrepci”. Sledeći galopski susret na Šabačkom hipodromu 11. jula
Prvi ovogodišnji trkački dan na Šabačkom hipodromu, kom je prisustvovala i publika, održan je u nedelju. Ljubitelji galopskih trka mogli su da uživaju u sedam nadmetanja.
Anđelika, vlasnika Dženana Šabotića, u treningu kod Bojana Šendekovića i sa Italijanom Kristijanom Gnesijem u sedlu, pobedila je u trci dana “Omice i ždrepci” koja je bila i završna. Drugo mesto zauzeo je Light To Dream, vlasništvo Krajčinovića, sa džokejom Vujkovićem. Treći je kroz cilj prošao Aliso, vlasništvo KK “Krajišnik” sa Aleksom Šašićem dok je četvrti bio Mojito, Almina Alića, kog je jahao Konkolj.

Organizatori zadovoljni
-Prezadovoljni smo odzivom, s obzirom da je velika vrućina. Uspeli smo da spremimo ovaj trkački dan onako kako smo želeli i da svi budu zadovoljni. Sve današnje trke su bile kvalitetne i neizvesne, što znači da smo dobro izbalansirali konje. Šabački hipodrom i Konjički klub “Džokej klub Šabac” će i u narednom periodu dovoditi značajne ličnosti, kao što je sada bio Đorđe David. Rekao sam još u aprilu da ćemo se truditi da Šabački hipodrom još više zasija. Ovi dani su nam uvod za Šabački derbi i Konjičke svečanosti. Sledeći trkački dan, 11. jula biće poslednja provera grla, nas kao organizatora i Grada pred Konjičke svečanosti. Organizacioni odobor i Grad od njih očekuju mnogo. Ideja nam je da dovedemo što više konja, da imamo što više sadržaja koje Šapčani vole, rekao je predsednik KK “Džokej klub Šabac” dr Aleksandar Peranović.


Anđelika je odnela ubedljivu pobedu, dok su ostala tri konja prilično izjednačeno ušla u cilj. Pehar pobedniku je uručio pevač Đorđe David.
-Na Šabačkom hipodromu sam ko zna koji put, ali sam prvi put na konjičkim trkama. Jedno vreme sam dolazio često. Vozio sam motor i bio blisko povezan sa Moto klubom “Čivija”. Uželeo sam se ovog prostora. Smatram da je ovo jedan od najlepše uređenih hipodroma u Srbiji. Dobiti čast da podelim pehar za jednu ovakvu trku bitno je za nas umetnike, posebno za nas koji živimo zdravim životom. Konji su plemenite životinje. Meni je ovo doživljaj i odmor. Dolaziću i ubuduće, a kćerka mi je motiv više i njen prvi susret sa konjima će biti na Šabačkom hipodromu, rekao je Đorđe David.



Današnji trkački dan počeo je trkom “Bombonica”, na 1.200 metara, za sva grla stara dve godine. Prvo mesto je osvojio Colorado, vlasništvo KK “Šendeković” kog i trenira Bojan Šendeković, dok je u sedlu bio Ljubomirović. Drugi je bio X Factor, vlasnika Šefika Zulića, kog je jahao Gnesi. Treći je bio Yabayabdadoo u vlasništvu Štale “Milić”, sa Goranom Mešetovićem u sedlu, a četvrti Đole Bas, štale “Bas”, sa Ištvanom Kozmom.
Druga trka, pod nazivom “Depth” trčana je na 1.300 metara. Pobedio je Magisytrat, Vlasništvo Skrljelja, sa džokejom Glogovcem, u treningu kod Bojana Šendekovića. Drugi je bio Jerry Beast, Jovane i Katarine Milošević, sa Željkom Ilić u sedlu. Treći je kroz cilj prošao Kalakchee,sa džokejom Mustafićem, dok je četvrto mesto zauzeo Teo, kog je jahao Baluši.
Achilles, Štale “Šendeković”,sa Ljubomirovićem u sedlu bio je pobednik treće trke “Memorijal Mija Trifunović Kovač”. Bila je to još jedna bobeda za Bojana Šendekovića kao trenra. Drugi je bio Iron Boy, vlasništvo Krajčinovića, sa džokejom Konkoljem. Treće kroz cilj je prošlo još jedno grlo “Šendekovića” - Waslawi, kog je jahao Glogovac. Četvrto mesto zauzeo je Torino Hill, Aškovića, sa Tikom Vujkovićem.
Četvrta trka “Posavotamnava”, za grla od tri godine i straije, trčana je na 1.600 metara. Pobedu je odneo Ogon, iz istoimene štale, kog je jahao Ištavan Kozma i kog trenira Ljubomirović. Drugi je bio Miami Storm, Štale “Milić”, sa Goranom Mešetovićem, treći Pietraia “Šendekovića, sa Gnesijem, sa Četvrta Ramona, vlasništvo Sofije Despotović, sa džokejom Ljubomirovićem.
Lady Lucy, sa Kozmom u sedlu, vlasnika Dalibora Opačine, koju trenira Tika Vujković, pobedila je u petoj trci “Bair”. Druga je bila Kingly Lady, Asmira Sejdovića, koju je jahao Saša Glogovac. Treće mesto je zauzeo Allocator, sa Mešetovićem, a četvrto Paton Sur, sa džokejom Milojevićem.
Šesta trka, “Gilgameš”, za grla od četiri godine i starija, trčana je na 2.000 metara. Pobedu je odneo Maksimilijan LP iz štale “Lastin put”, kog je jahao Aleksa Šašić. Drugi je bio Double Truimphe, Almina Alića, sa Gnesijem, treći Kameni Beely, sa Milojeviće, a četvrti Show Noverre sa Konkoljem u sedlu.
Sledeći galopski susret na Šabačkom hipodromu je 11. jula. Najznačajnija trka tog dana biće Šabački derbi.

M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa