1. jul 2021.1. jul 2021.
Ljubav i empatija prema rodu
“BELEG OD BAJONETA” PROMOVISAN U VLADIMIRCIMA

Ljubav i empatija prema rodu

U sali biblioteke „Diša Atić“, u Vladimircima, proteklog četvrtka promovisana je zbirka priča „Beleg od bajoneta“ Dragana Filipovića, novinara i književnika iz Šapca. Uprkos tropskoj vrućini, tridesetak poštovalaca književnosti i istorije prisustvovalo je predstavljanju treće i završne knjige Trilogije „Vojnikova breskva“. Posetioci nisu bili samo posmatrači, nego su, uz recenzenta dr Predraga Tojića, novinarku i prezenterku knjige Svetlanu Ljubić, autora i direktorku Biblioteke Jasminu Kojičić, neposredno učestvovali u programu.
O tematici „Belega“ i dve prethodne knjige Trilogije govorili su dr Slavoljub Savić, Miodrag Gašić, Slavica Đuričić i Dragoslav Dane Atić.
Atić je rekao da oseća obavezu da zahvali piscu zato što je priredio jednu hrabru knjigu, koja ne skriva ništa, nijednu emociju, nijednu ogoljenu misao.
- Ovakvu trilogiju može da napiše čovek koji u sebi poseduje ljubav i empatiju prema svojoj slavnoj rodbini, svom Podrinju i Srbiji. Ova knjiga ne ostavlja prostora čitaocu za ravnodušnost, pobuđuje osećanje ljubavi, ponosa i patriotizma. Pisac otkriva i razotkriva tabue, piše i ono što se ne može reći uvek. Njegove knjige treba da uđu u programe naših škola, naglasio je Atić.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa