13. oktobar 2011.13. okt 2011.
“JANKOVCI“ OBELEŽILI “DEČJU NEDELjU“

“DECA ““ DECI“

Obeležavanje “Dečje nedelje“ nas svake godine na početku oktobra podseti na prava i potrebe dece i na odgovornost koju imamo u njihovoj zaštiti i ostvarivanju
U Osnovnoj školi „Janko Veselinović“ u Šapcu “Dečja nedelja“ se tradicionalno obeležava nizom aktivnosti. Od 28. septembra pokrenuta je akcija solidarnosti „Deca-deci“, koja je trajala do kraja “Dečje nedelje“, gde su učenici pokazali svoju humanost poklanjajući školski pribor, knjige, igračke, garderobu i obuću svojim vršnjacima iz škole, koji su lošeg materijalnog stanja. Slogan ove akcije bio je kao i ranijih godina „Naše malo može biti mnogo za one koji nemaju ni malo“.
Najmlađi đaci, prvaci, kreativno su se izrazili kroz crtanje po pločniku školskog dvorišta. Za učenike drugog razreda organizovan je izbor za najmaštovitije i najmodernije frizure. Trećaci su šetali gradom maskirani i crtajući ukrasili staze u velikom parku, gde su drveće ukrasili balonima sa svojim potpisima.Četvrti razred uživao je u igrama spretnosti na sportskim terenima škole.
Učenici starijih razreda sportski duh iskazali su na školskim turnirima.
Jedan od najveselijih dana bio je utorak, 4. oktobar, kada je organizovan Muzički dan, gde su učenici od 5. do 8. razreda pevali, svirali klasičnu i zabavnu muziku, plesali i scenski veoma kreativno nastupali.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa