1. jul 2021.1. jul 2021.
Šampioni 2009: VK Šabac  (Foto: FB strana kluba)

Šampioni 2009: VK Šabac (Foto: FB strana kluba)

VATERPOLO: MLAĐE KATEGORIJE

NOVA DUPLA KRUNA

Ubedljiv trijumf 2009. godišta i u Prvenstvu, slično kao u Kupu. Tri vrlo ubedljive pobede, bez rezultatske neizvesnosti. Drugi tim Šapca sačinjen od godinu i dve mlađh osvojio petu poziciju. Slede izazovi za 2008. i 2010. godište
Vaterpolo klub “Šabac” sada ima dve generacije osvajača duple krune u Srbiji, što je rezultat kojim nijedan drugi vaterolo klub trofejne vaterpolo države ne može da se podiči u ovom trenutku. Dva trofeja u vitrinama ima 2008. godište, a sada su se u našem gradu spojila i dva najvrednija trofeja i godinu dana mlađih, 2009. godišta.
Na završnici u Beogradu, ekipa Šabac 2, predvođena trenerima Čelovskim i Brankovićem domninirala je finalnim turnirom i posle Kupa osvojenog u rano proleće, zaslužila i šampionsku titulu. Među šest najboljih Šapčani su, uz Partizan, poneli najviše bodova sa polufinala, ali su sa tri pobede sigurno osvojili titulu.
Zbog čega govorimo o dominaciji, najslikovitije govore rezultati. Redom su savladani Zemun 19:2, Beograd 21:11 i Šabac 1 15:1. Gol razlika, dakle, 55:13!
-Još jedan pehar i priznanje za našu školu vaterpola i odličnu generaciju. Naša škola vaterpola daje rezultate, uspeli smo da postavimo osnovne principe rada, napravimo bazu za dugoročne ciljeve. Ne bežimo od visokih ambicija, ali ih i pretvaramo u realnost. Jedinstveni smo po tome što za svaki ciklus prijavimo tri ekipe, tek nedavno su neki klubovi, po uzoru na nas, počeli da povremeno prijave dve, no po dva na poslednjem nivou takmičenja nema niko – istakao je Dragan Čelovski, trener šampiona i koordinator za mlađe kategorije VK „Šabac“.
Šabac se posle Kupa istakao i u Prvenstvu gde je među šest najboljih u Srbiji, na mestu gde mnogi klubovi duže tradicije, veće baze i ulaganja nisu uspeli da se nađu, imao čak dva tima, a Šabac 1, trenera Mandića i Jovanovića činili su momci rođeni 2010. godine i kasnije, odnosno godinu ili dve mlađi od rivala. Oni su osvojili petu poziciju na završnici u prestonici.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa