1. jul 2021.1. jul 2021.
Nastavak negativne kampanje protiv našeg preduzeća
Saopštenje za javnost JKP „Stari grad“

Nastavak negativne kampanje protiv našeg preduzeća

Povodom besomučnih napada na JKP “Stari grad” Šabac i optužbi da smo travnjak u Sava Parku tretirali hemijskim herbicidom zbog čega je trava požutela, obaveštavamo javnost da ovakve tvrdnje nemaju veze sa realnim stanjem. Jedina istina je da je reč o nastavku negativne kampanje koju protiv našeg preduzeća sprovodi deo bivše lokalne vlasti.
Istina je i da su se u slučaju požutele trave u Sava Parku ostvarile sumorne najave stručnjaka koji su upozoravali da deponija Dudara nije sanirana na propisan način. Sada vidimo šta je donelo brzopleto zatrpavanje nekadašnjeg glavnog gradskog smetlišta i ignorisanje saveta brojnih ekologa i eksperata iz oblasti zaštite životne sredine.
Ne želimo da ulazimo u motive onih koji dezinformacijama pokušavaju da obmanu naše sugrađane. Ipak, širenje neistina i uznemiravanje javnosti ne samo što nije pristojno, odgovorno, već je i krivično delo. Tako se ne ponašaju savesni građani. Razočarani smo što pojedinci smatraju da bilo ko u JKP “Stari grad” Šabac želi loše svom gradu i da neko od nas s namerom uništava prostor na kojem svi živimo.
Razočarani smo i što među našim sugrađanima postoje i oni koji svoj kućni otpad odlažu mimo kontejnera i kanti, a potom fotografije takve scenografije postavljaju na društvene mreže optužujući JKP “Stari grad” da ne odnosi smeće. Spremni smo da prihvatimo kritike, ali takav aktivizam nikada nećemo razumeti. Samo natprosečno dokon um može da iskonstruiše da zaposleni u našem preduzeću uništavaju životnu okolinu.
Godine nedomaćinskog poslovanja koje su novo rukovodstvo dočekale sa velikim brojem problema, ne mogu za nekoliko meseci da budu rešene. Zaposleni u JKP “Stari grad” Šabac ulažu ogroman napor da poprave štetu koju su nam ostavili prethodnici. S druge strane, svakodnevno se borimo i sa zlonamernim pojedincima, što pokazuje i kampanja u okviru koje smo optuženi da smo herbicidom spalili travnjak.
Još jednom ponavljamo, travnjak u Sava Parku nije spaljen zbog totalnog herbicida, već je rezultat kombinacije neadekvatno sanirane deponije Dudara i vremenskih prilika.

Informativna služba JKP „Stari grad“

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa